RETRO RÁDIÓ

Cristiano Ronaldo minisztert sértegetett a napozóágyáról





Hazugsággal vádolják egymást. Ha a Juventus sztárja tényleg áthágta a járvánnyal kapcsolatos szabályokat, súlyos büntetésre számíthat.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.10.17.
házi karantén

Cristiano Ronaldo megsértette az egészségügyi szabályokat - állítja Vincenzo Spadafora. Az olasz sportminiszter pénteken méltatlan üzengetésbe keveredett a Juventus portugál világsztárjával. Kölcsönösen hazugsággal vádolják egymást. A 35 éves futballista (klubelnökéhez, Andrea Agnellihez hasonlóan) kitart amellett, hogy mindenben betartották az előírásokat. A vita tárgya: Ronaldo a pozitív koronavírustesztje ellenére a válogatott portugáliai edzőtáborából szerdán mentőrepülőgéppel visszatért Olaszországba. Ott ugyanis a hazájában érvényes 14 helyett 10 nap házi karantén után „szabadulhat”. Persze csak akkor, ha továbbra is tünetmentes, és negatívak a teszteredményei.

Ronaldo szerint hazugság az olasz sportminiszter állítása (Fotó: AFP)

Ronaldo pénteken az Instagramon élő videóban, a villája teraszán, napozás közben beszélt a témáról. Mint mondta, tiszta a lelkiismerete, hiszen követte a protokollt, és a jövőben is követni fogja. Amit tett, azt engedéllyel tette, senkivel sem került kontaktusba, a mentőrepülőről leszállva mentőautó vitte a házába.

„Egy olasz úriember, akiknek a nevét nem említem, azt mondta, nem tartottam be a szabályokat. Ez egyszerűen hazugság. Mindent helyesen csináltam, nem kerültem kapcsolatba senkivel” - mondta többek között Ronaldo. Hangsúlyozta: a családja (négy gyermeke és élettársa, Georgina) a ház másik emeletén tartózkodnak, otthon sem érintkezik velük.

Spadafora erre egy rádióműsorban reagált. Szerinte a hírnév és a tudás egyetlen játékost sem jogosít fel arra, hogy arrogáns és tiszteletlen legyen, illetve hazudjon.

„Minél ismertebb vagy, annál inkább érezned kell a felelősségét annak, hogy gondolkodnod kell, mielőtt beszélsz, és jó példát kell mutatnod”

- üzente a sportminiszter, akiből a La Stampa újságírója szerint „a Napoli-szurkoló beszél”.

Spadafora azt is kifogásolja, ahogyan Ronaldo elutazott Portugáliába. Két Juventus-alkalmazott korábbi pozitív tesztje miatt az egész csapat „buborékba” vonult, ahonnan azonban a portugál állítólag az egészségügyi hatóság engedélye nélkül lelépett a válogatottjához. Ezt vitatják a torinóiak. Ha valóban így is volt, az vélhetően nem a focista hibája. Olasz sajtóhírek szerint a szabálysértés beigazolódása esetén legfeljebb 1000 euró (360 ezer foritn) pénzbírságot szabhatnak ki a vétkesekre. A klub ellen viszont közigazgatási eljárás is indulhat.





Ezeket olvastad már?
„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

Széttárt lábak, pucérra vetkőzve mutatja kedvenc pózát a szemérmetlen álomnő

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

„Kedvencem a matematika" - Dzsudzsák Balázs is segíti a Loki gólvágóját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás