Covid-árvákat támogatnak a Fradi korábbi sztárjai





A koronavírusban elhunyt szülők árvái megsegítésére futball-labdára adtak autogramot a Ferencváros egykori sztárjai. A zöld-fehérek 22 korábbi focistája azonnal igent mondott az akcióra.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2021.12.10.
Szokolai László Ferencváros covid-árvák

Elkezdődött a közmédia idei Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampánya. Ezúttal a Covid-árvák támogatására gyűjt a közmédia karitatív műsora.

Nyilasi Tibor aláírását mutatja a labdán Szokolai László Fotó: Szokolai László

A Jónak lenni jó! műsort nézve tűnt fel, hogy a háromszoros olimpiai bajnok kardozó, Szilágyi Áron a Tokióban viselt sisakját küldte el a tévéhez – mondta lapunknak Szokolai László, a Ferencváros egykori gólvágója. – Héray László, a Szent István SE elnöke rögvest adott egy labdát, azzal körbejártam régi játszótársaimat, majd vittem azt Óbudára a tévészékházhoz.

A 12-szeres válogatott exfradista Szokolai László 22 egykori csapattársától, többek között Nyilasi Tibortól és Ebedli Zoltántól szerzett be autogramot egy focilabdára. Még az a Jancsika Károly is gondolt a sanyarú sorsú gyerekekre, aki az Egyesült Államokban él.

Szokolaitól nem áll távol a jótékonykodás, rendszeresen segíti az éhező gyermekeket, sőt, jelentős összeget küld időnként a mentősöknek, akiknek munkáját igen nagyra tartja. Ezúttal azok a korosodó fradisták írták alá a labdát, akik az 1975/76-os magyar bajnokságban kiharcolták az aranyérmet. Sőt, a 69 éves Szokolai az 1975-ös KEK-döntőben a Dinamo Kijevtől 3-0-s vereséget szenvedett Fradi-klasszisokat is „bevadászta”. Megjegyezte: Oleg Blohinék azért nyertek akkor a fináléban, mert az FTC két nagyágyúja, Bálint László és Ebedli Zoltán sem lépett gyepre Bernben.

Szokolai a mai napig fájlalja, ahogy ferencvárosi csapattársa, Nyilasi Tibor 1981-ben lecsúszott az Aranycipőről.

– Kevés hiányzott ahhoz, hogy az 1980/81-es kiírásban Nyilasi Tibi kiharcolja az NB I-es első helye mellé az európai Aranycipőt – folytatta Szokolai. – Harminc góllal vezette a listát, az utolsó előtti körben a Pécs elleni 4-0-s bajnokin kétszer zörgetett be, majd örömtáncot járt, tudniillik azt hitte, ő lett Európa mesterlövésze. Csakhogy a bolgár bajnokság még tartott, és a Trakija Plovdiv támadója, Georgi Szlavkov az utolsó két fordulóban hatszor talált be, és megelőzte Nyilasit.





Ezeket olvastad már?
Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás