Kétségkívül élete formájában játszik Bondár Anna, aki pályafutása eddigi legnagyobb sikereit aratta Dél-Amerikában.

Bondár Anna élete formájában játszik Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Egy hete Bondár Anna nyerte meg a Buenos Airesben rendezett, 125 ezer dollár (38,8 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornát, majd az elmúlt hétvégén Santiagóban egy 60 ezer dolláros viadalon diadalmaskodott. A két sikernek köszönhetően a 90. helyre jött fel a világranglistán. Ezzel jelenleg ő a legelőkelőbb helyen jegyzett magyar játékos.

„Gyerekkorom óta az volt a vágyam, hogy bekerüljek a legjobb százba” – mondta Bondár. „Nagyon boldog vagyok, hogy ez egy tornagyőzelemmel sikerült és nem egy torna közben értem el az álmaimat. Végig mondtam magamban a santiagói döntőben, hogy ez is csak egy meccs, csak egy döntő, de nehéz volt kizárni a találkozó tétjét, emiatt eléggé feszült voltam.”

Bondár Anna Dél-Amerikában maradt, vasárnap délután elrepült Montevideóba, ahol ezen a héten egy újabb tornán vesz részt.

„Uruguayban szeretnék újra felszabadultan játszani, és tovább gyűjtögetni a pontjaimat, no meg a világranglistán még előrébb jutni annak ellenére, hogy már teljesítettem azt, amiért Dél-Amerikába jöttem” ˜– fogalmazott Bondár. „Köszönöm a sok-sok biztatást, nagyon fontos, hogy ilyen sokan támogatnak a céljaim elérésében, de nem szeretnék a top 90-nél megállni.”

Bondár Anna ötéves korától teniszezik. A családban meghatározó volt a tenisz, testnevelő tanár szülei is űzték ezt a sportot és nővérével, Sárával szinte a teniszpályán nőttek fel. Edzője a legmagasabb szintű teniszedzői képesítéssel rendelkező édesapja, Bondár Imre volt, aki korán felismerte tehetségét, édesanyja pedig a kondiedzéseit tartotta.