RETRO RÁDIÓ

BL-bravúrt érhet Rebrov tudása a Dinamo Kijev ellen





Összegyűrheti a papírformát a Fradi. A járványhelyzet miatt csak videón elemzik az ukránok a zöld-fehéreket.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.10.26.
Bajnokok Ligája

A leginkább nyerhető meccsét játssza szerdán a Ferencváros a Bajnokok Ligájában: a nyitóforduló másik vesztese, a Dinamo Kijev vendégeskedik a Groupama Arénában. Az ukránok felkészülését megnehezítette a járványhelyzet, nem tudták a helyszínen megfigyelni a Rebrov-csapatot.

Szerhij Rebrov (Fotó: AFP)

A Fradi már eddig is sokat köszönhet Szerhij Rebrovnak, de a Dinamo Kijev ellen a szokásosnál is jobban kamatozhat az ukrán edző bennfentes tudása.

Rebrov előnyben van

A szerdai ellenfél egykori csatára játékosként két időszakban (1992-2000, majd 2005-2008), vezetőedzőként pedig 2014-től 2017-ig szolgálta a kijevi sztárklubot. Nála jobban kevesen ismerik a Dinamo játékosait és csapatát, ami kulcsfontosságú lehet az FTC felkészülésében.

Mircea Lucescu a Sahtar élén sokszor összecsapott már Rebrovval (Fotó: AFP)

Ellenben az ukránok szakmai stábja nem elemezheti megszokott alaposságával a magyar bajnokot. A román Mircea Lucescu és segítői bármilyen komolyan is veszik a budapesti meccset, ezúttal csak a videofelvételekre hagyatkozhatnak. A koronavírus-járvány elleni biztonsági intézkedések miatt nem tudták szokás szerint a helyszínen megfigyelni a Fradit az Újpest elleni derbin (2-0).

A Fradi az új Dinamo

A Dinamo egyébként szintén győzelemmel hangolt, hazai pályán 1-0-ra verte az Olekszandriját. A nagy rivális Sahtar Doneck hajdani sikeredzőjét, Lucescut nyáron nevezték ki a kispadra, a szurkolók többsége azóta sem fogadja el a személyét. Pedig szezonbeli 12 meccséből (9 győzelem és két döntetlen mellett) a Juventus elleni hazai 0-2 volt az első veresége. Rebrovot ellenben a 2017-es – önkéntes – távozása óta is hősként tisztelik.

„Szoktunk azzal viccelődni, hogy Rebrov a Ferencvárosnál építette fel az ő tökéletes Dinamóját” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az ukrán tréner menedzsere, Varga Sándor.

A vendégek a favoritok, de...

A fentiek ellenére a játékoskeretek erőssége alapján a Dinamo Kijev a szerdai BL-mérkőzés esélyese. Ezt tükrözik a fogadóirodák szorzói is: az ukránok idegenbeli győzelme a téteknek csak mintegy kétszeresét, a Fradié közel a négyszeresét fizetné.

Ugyanakkor Rebrov tudása és a zöld-fehérek eddigi menetelése alapján nagyon is elképzelhető az újabb magyar bravúr. A Transfermarkt mértékadó becslései szerint a selejtezők során legyőzött skót Celtic az ukránokénál is erősebb csapat volt, sőt a horvát Dinamo Zagreb sem maradt el sokkal mögötte.

 

A kupaellenfelek becsült piaci értéke:

Djurgarden (2-0): 4,7 milliárd forint Celtic (2-1): 37,5 milliárd forint Dinamo Zagreb (2-1): 27 milliárd forint Molde (3-3, 0-0): 4,8 milliárd forint Barcelona (1-5): 321 milliárd forint Dinamo Kijev (?): 36,4 milliárd forint Juventus (?): 252 milliárd forint (Az FTC keretét 10,5 milliárd forintra taksálják.)

 





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Dárdai fiai messzire juthatnak: mutatjuk a világ legértékesebb focista-testvéreit

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás