RETRO RÁDIÓ

A Várkerti Stadionból a Camp Nouba: Kisvárdán hangol a Fradi a Barcelonára





Lionel Messi és a többi világsztár előtt Bumbáék ellen melegítenek be a ferencvárosiak az NB I 7. fordulójában.



Megosztás
Szerző: vav
Létrehozva: 2020.10.16.
Bajnokok Ligája NB I FTC szerhij rebrov magyar labdarúgó-válogatott beharangozó

Pénteken a kisvárdai Várkerti Stadionban kezdődik az NB I hétvégi, 7. fordulója, és az FTC labdarúgóinak első nagy őszi menetelése.

Fotó: MTI

Szerhij Rebrov csapata a bajnokságban és a Bajnokok Ligája csoportkörében bő három hét alatt összesen hét (de az egyelőre kérdéses Fehérvár elleni rangadót nem számítva is hat) mérkőzést játszik a következő válogatott szünetig.

Nem tartalékolnak

Kisvárdán rögtön nehéz találkozó vár a Fradira. Supka Attila csapata utóbbi két győzelmével a negyedik helyre lépett előre a tabellán. A favorit persze ettől még a bajnokcsapat. Arra aligha építhetnek a hazaiak, hogy az FTC játékosai négy nappal a Camp Nou-beli, Lionel Messiék elleni BL-nyitány előtt nem teszik oda magukat.

Heisterék (balra) egy tavalyi El-meccsük előtt már legyőzték a Kisvárdát (Fotó: MTI)

Tavaly, az Európa-liga csoportkörében szerepelve sem tartalékoltak. A hat nemzetközi találkozó előtti magyar bajnokikon veretlenek maradtak. Kezdve a szintén barcelonai, de akkor az Espanyol elleni nyitány paksi felvezetésével (4-0 a pesti zöld-fehéreknek), két hazai döntetlen mellett négyszer is győzelemmel melegítettek.

Pihenhetnek a válogatottak

A Fradinak ma valószínűleg helyettesítenie kell a válogatott mérkőzéseken szereplő focistáit. A magyar trió (Dibusz Dénes, Botka Endre és Sigér Dávid) szerdán még Moszkvában játszott a Nemzetek Ligájában, míg a légiósok közül Ihor Haratin és Olekszandr Zubkov a keddi Ukrajna-Spanyolország (1-0) meccsen szerepelt. Utóbbi kezdőjátékos volt, a szlovák Róbert Makhoz hasonlóan, aki Izrael ellen (2-3) gólt is szerzett.

A FIFA rendelkezése alapján a klubok nem kötelesek hátrányt szenvedni a válogatottakra vonatkozó koronavírus-szabályok miatt (ezért rendelhették vissza Németországba a magyar csapatból Sallai Rolandot és Gulácsi Pétert is). Az FTC azonban nem akadályozta meg Dibuszék oroszországi játékát.

Dibuszt a válogatott meccs után Bogdán Ádám helyettesítheti a Fradi kapujában (Fotó: MTI)

Így viszont a regeneráció és a koronavírus-tesztelés miatt ők aligha játszanak Kisvárdán.

Erőltetett menet kezdődik

Kisvárda után három-négynaponta vívják a mérkőzéseiket Lovrencsics Gergőék. A bicskei Magyar Kupa-meccsüket november 14-ére halasztották, hiszen azon a játéknapon a Dinamo Kijev vendégeskedik a Fradinál, de így is csak a Juventus budapesti fellépése előtt juthat lélegzethez a Rebrov-csapat. A három nappal azt megelőző, Vidi elleni idegenbeli szuperrangadó elhalasztását a székesfehérvári polgármester kérte (a meccset eredetileg november 1-jére, Mindenszentek napjára írták ki). Az MLSZ ugyanakkor a pályaválasztói jog felcserélését javasolja, vagyis jelen állás szerint lesz meccs.

Ezeket leszámítva is sűrű lesz az FTC programja: Kisvárda után utazik Barcelonába (október 20.), majd fogadja az Újpestet (október 24.), a Dinamót (október 28.), a Juventust (november 4.) és a Mezőkövesdet (november 8.).

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának programja

Péntek 20.00: Kisvárda–FTC (Kisvárda, Várkerti Stadion) Szombat 14.45: Budafok–DVTK (Budapest, BMTE Sporttelep) 17.00: Újpest–Mezőkövesd (Budapest, Szusza Ferenc Stadion) 19.30: PAFC–MTK (Felcsút, Pancho Aréna) Vasárnap 14.30: Paks–ZTE (Paksi FC Stadion) 17.00: Honvéd–Fehérvár (Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion) Valamennyi mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

 





Ezeket olvastad már?
Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás