RETRO RÁDIÓ

A pillanatok, amikor tomboltunk! Ezek voltak 2020 legnagyobb magyar sportsikerei





A járvány ellenére elképesztő sikereket ért el a magyar sport, amelyet most a Metropol újra felelevenít.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.30.
évértékelő

A koronavírus-járvány a sportágakat sem kímélte. A legtöbb verseny félbeszakadt, az olimpia és több kontinensviadal is elmaradt. Rengeteg fanatikus szorult a lelátóról a négy fal közé, ahol kénytelen volt a kanapéról kiszurkolni a sikert. Szerencsére volt minek örülni a 2020-as évben magyar szempontból.

Az Eb-részvétel kiharcolása

Mivel is kezdhetnénk, mint a magyar labdarúgó-válogatott elképesztő sikerével, hiszen nemzeti együttesünk kijutott a járvány miatt jövőre rendezendő Európa-bajnokságra. Az átalakuláson áteső nemzeti csapat elérte a pótselejtezős helyet, amellyel életben tartotta az Eb álmokat. A pótselejtezőben előbb Bulgária következet, majd a szófiai siker után (1-3) a másik ágon a Romániát kiejtő Izlandot fogadhattuk a Puskás Arénában. A járványhelyzet miatt nézők nélkül megrendezésre kerülő összecsapáson az izlandiak korán megszerezték a vezetést, amit majdhogy a mérkőzés végéig megőriztek, de aztán jött a csodás fordulat. A 88. percben előbb Loic Nego egyenlített, majd Szoboszlai Dominik a 92. percben kilőtte a magyar csapatot az Európa-bajnokságra, óriási boldogságot okozva többmillió szurkolónak.

fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

Divízióváltás a Nemzetek ligájában

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese az Eb-részvétel kiharcolása mellett versenyben volt a B-divízió csoportelsőségéért is. A sikerhez hazai pályán le kellett győzni Törökország együttesét. A csoport másik mérkőzésén Szerbia az életben maradásáért küzdött az oroszok ellen. A magyar válogatott nagyon egységes és a már-már a megszokott harcias játékával, Sigér Dávid és Varga Kevin góljával legyőzte a törököket ezzel pedig óriási meglepetésre megnyerték csoportjukat és az A-divízióban folytathatják, ahol már olyan együttesekkel nézhetnek farkasszemet, mint Franciaország Németország vagy Anglia.

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Ismét Európa vízilabda-trónján

A magyar férfi vízilabda válogatott bizakodva várhatta a hazai rendezésű Európa-bajnokságot, annak ellenére, hogy idén is több, a végső győzelemre esélyes válogatott ugrott medencébe. A magyar csapat a C-csoportban Spanyolországgal, Törökországgal és Máltával került össze, ahonnan csoportelsőként léphetett tovább a legjobb nyolc közé, ahol Oroszország következett.

kép: M4sport.hu

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttese szép játékkal 14-10-re múlta felül riválisát és már készülhetett a Montenegró elleni elődöntőre. Két góllal (10-8) sikerült legyőzni az olimpiai negyedik helyezettet is, így jöhetett a spanyolok elleni finálé. Nagyon szoros csatában, 9-9-es állás után végül büntetőpárbajban sikerült megszerezniük Varga Déneséknek a 13. Európa-bajnoki címet, nem kis örömet okozva ezzel a hazai közönségnek. A férfi mellett párhuzamosan a női vízilabda Eb-t is Budapest rendezte, ahol a magyar válogatott végül bronzérmes helyen végzett.

25 év után újra a Bajnokok Ligájában a Ferencváros

Úgy látszik 2020 a magyar futball éve, hiszen nem csak válogatott szinten léptünk óriásit előre, hanem klubszinten is sikerült maradandót alkotni. A magyar bajnokságot megnyerő Ferencváros a Bajnokok Ligájának selejtezőjében bizonyíthatott, ahol a járvány miatt egymérkőzéses párharcokat rendeztek. A lebonyolítás módosítása a kisebb csapatoknak kedvezett, de a IX. kerületi együttesnek így is komoly csapatokon kellett átverekednie magát.

A főtáblát idén sem adták könnyen, előbb a Djurgarden, majd a Celtic és a nagy mumus Dinamo Zagreb is Szerhij Rebrov csapatának horgára akadt, azonban az FTC magabiztosan vette az akadályokat. A zöld-fehérek hamar a playoffban találták magukat, ahol a norvég Molde elleni kétmeccses párharcban sikerült kivívni 25 év után a főtáblára kerülést. A Ferencváros végül, a Barcelona, a Juventus és a Dinamo Kijevvel került egy csoportba.

Fotó: Nemzeti Sport Szabó Miklós

A világsztárokkal teletűzdelt ellenfelek nem sok esélyt adtak a magyar bajnoknak, bár felvették Dibusz Dénesék a kesztyűt, ez most csak helyenként jó játékra és egy pontra volt elég. A Ferencváros több, mint hatmilliárd forintot gyűjtött az emlékezetes menetelés során.





Ezeket olvastad már?
Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás