RETRO RÁDIÓ

A magyar sztársportoló köszöni a kínai vakcinát





Már a második oltást is megkapta a világbajnok asztaliteniszező, Jónyer István. A Halhatatlan Sportolók Klubjának tagját a kínai vakcinával oltotta be háziorvosa márciusban. Jónyer István, aki már betöltötte a hetvenedik életévét, nagy örömmel csatlakozott a kormány kampányához, amelynek célja, hogy 7-8 millió beoltott, és ez által védett magyar ember legyen a nyárra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.19.
beoltott versenysportolók

Mikor gondolt arra, hogy beoltatja magát? Egyáltalán, ön szerint szükség van az oltási kampányra?

– Amint lehetett, azonnal regisztráltam. Én nem vagyok orvos, de pontosan tudtam, hogy egy ilyen szörnyű, halálos áldozatokat követelő világjárványt csak oltással, tömeges vakcinázással lehet legyűrni. Szóval nem volt kérdés, hogy kell az oltás, és ameddig vártam a „behívóra”, csak úgy, a magam szakállára, én is megkezdtem a kampányolást az ismerőseim között. Szerencsére nyitott fülekre találtam. A barátaim, a világbajnok társaim is felvették már legalább az első oltást, én magam már a másodikon is túl vagyok.

Jónyer István az oltást követően is aktívan töltötte napjait, és nem volt semmilyen kellemetlen mellékhatása a vakcinának. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Volt valamilyen, akár kellemetlen érzése az oltás után?

– Nem is éreztem, amikor megszúrtak. Igaz, mondta az orvos, hogy pihenjek egy kicsit az oltást követően, de bevallom, ezt a kérését nem igazán teljesítettem. Jól éreztem magam és most is kiválóan vagyok, teszem a dolgomat, persze a legnagyobb körültekintéssel, mert hiába lettem már védett, az ördög nem alszik.

A családját behívták már?

– Az asszony is túl van az oltáson, a nagylány még várja az értesítést. Remélem a gyerek is mihamarabb megkapja a vakcinát, és akkor már ő is belekerül azok közé, akik csendben és név nélkül, de kampányolnak azzal, hogy felvették az oltást.

Jónyer István a kínai Sinopharm-vakcinát kapta meg. (Fotó: MTI)

Mit szólt ahhoz, hogy kínai oltóanyagot kapott?

– Nagyon örültem neki, mert meggyőződésem, hogy a legjobb, amit eddig bevetettek a koronavírus ellen. Hallottam én is, hogy többen nem szeretnék ezzel vagy azzal beoltatni magukat, de szeretném az orvosokat, például Szlávik doktort idézni, miszerint „csak az az oltás jó, amelyet már beadtak”. Én most kínai segítséget kaptam, köszönet érte. Beszéltem is néhány napja az egyik volt kínai ellenfelünkkel, s külön megköszöntem neki, hogy segítenek nekünk, magyaroknak, hogy mielőbb legyőzzük a gyilkos vírust. Csak annyit válaszolt, hogy szívesen, de hozzátette, a phenjani világbajnokságon elszenvedett vereséget, amikor mi legyőztük őket, sohasem bocsátja meg – búcsúzott nevetve Jónyer István.

Regisztráljon az oltásra, és ha kell, ellenőrizze a regisztrációját!

A vakcinainfo.gov.hu oldalon tud regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra. Egy internetes felületen a regisztrált, de még be nem oltott személyek lekérdezhetik, hol tartanak a folyamatban. Akinek a honlap megerősíti, hogy van regisztrációja, nem kell semmit tennie. Akinek egy „nem” jelenik meg, akkor sem kell megijedni, mert néhány nap szükséges az adatok feldolgozásához. Ha több hét telt el a regisztráció óta, akkor valószínűleg hibásan rögzíthette az adatait, és ezt is javítani lehet. Az adatokat az adatvedelem@neak.hu oldalra elküldve lehet javítani. A https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/index.jsp oldalon lehet lekérdezni a regisztrációt.

 





Ezeket olvastad már?
Dibusz vagy Gulácsi? „Az úgy nem megy, hogy utálom a másikat"

Dibusz vagy Gulácsi? „Az úgy nem megy, hogy utálom a másikat"

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

Se bugyi, se más: teljesen meztelenül hempereg a kanapén az érzéki álomnő

Se bugyi, se más: teljesen meztelenül hempereg a kanapén az érzéki álomnő

Fradista gól is kellett az európai foci csodájához

Fradista gól is kellett az európai foci csodájához

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás