RETRO RÁDIÓ

A Fradinak szurkolhatnak az ukrán drukkerek a BL-ben





A Ferencváros az első hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését a Dinamo Kijev labdarúgócsapatával vívja.



Megosztás
Szerző: GG
Létrehozva: 2020.10.06.
Bajnokok Ligája Fradi Ferencváros szerhij rebrov dinamo kijev

A Fradi a Barcelonával a Juventusszal és a Dinamo Kijevvel találkozik a BL-csoportkörében. A magyar bajnok az első hazai meccsén, október 28-án az ukrán csapattal játszik. Szerhij Rebrov, a Ferencváros trénere számára különleges lesz ez a találkozó, hiszen a neve egybeforrt a Dinamo Kijevvel.

Rebrov, a kijevi legenda

Rebrov játékosként 1992 és 2000, valamint 2005 és 2008 között erősítette a Dinamót, és kilenc bajnoki címet nyert. Háromszor a szezon játékosának választották, egyszer elhódította a gólkirályi címet, és ő az ukrán Premier League történetének legeredményesebb játékosa. Edzőként 2014 és 2017 között két bajnoki címet szerzett a kijeviekkel.

Szerhij Rebrov, a Dinamo Kijev egyik legnagyobb legendája Fotó: Getty Images

A 75-szörös válogatott Rebrov akkora legendának számít Ukrajnában, hogy miatta több ottani szurkoló a Fradi mellé állhat a két gárda összecsapásán.

„Őszintén szólva nem akartam, hogy összekerüljünk a Ferencvárossal. Szergej már volt nálunk edző, kiváló munkát végzett, egyébként pedig egy legenda Ukrajnában, és ez a helyzet most megosztja a szurkolókat. Biztos vagyok benne, lesznek olyanok, akik miatta a Fradinak szurkolnak”– nyilatkozta Igor Szurkisz, a Dinamo Kijev tulajdonosa és elnöke a sport.ua-nak.

Gólt lőtt a Dinamónak

Rebrov játékosként már szembe került a kijeviekkel. Első ukrán klubja, a Sahtar Donyeck labdarúgójaként 1991-ben gólt szerzett a Dinamo Kijev elleni 2-1-re elveszített bajnoki meccsen. Vezetőedzőként azonban először találkozik egykori csapatával.

„Nem foglalkoztat az esetleges felhajtás a párharccal kapcsolatban. Ugyanúgy fogunk felkészülni a Dinamo ellen, mint bármely más rivális kapcsán tennénk” – mondta el Rebrov a Zbirnának.

Rebrov 25 év után vezette BL-csoportkörbe a Fradit Fotó: Metropol

Rebrov kitömte a Barcát

Rebrov a Dinamo Kijev csatáraként négyszer játszott a Barcelona ellen, és három meccsen is betalált. Érdekesség, a katalánoknak lőtt első gólját pont a Barca jelenlegi edzője, a holland Ronald Koeman mellől lőtte 1993-ban. Négy évvel később a csoportkörben mindkét találkozón betalált, a Kijev pedig 4-0-ra és 3-0-ra mosta le a Barcelonát. A Ferencváros másik főtáblás riválisa, a Juventus sem úszta meg Rebrov-gól nélkül, 1998-ban a BL-nyolcaddöntőben lőtt az olasz klub kapujába a korábbi kiváló támadó.





Ezeket olvastad már?
„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Bennem is dúltak az érzelmek" – Felemelő lelki beszédet tartott a magyar válogatott sztárja

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

„Valami mindig hiányzik” – Mészöly szerint a harmadik hely a realitás

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Szoboszlai a rossz példa, a pénz nem minden

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Se bugyi, se más: pucéran mászott ki a vízből a gömbölyű fenekű kebelcsoda

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás