RETRO RÁDIÓ

Elképesztő eset: nyomkövetővel a lábán dolgozott a molesztáló orvos





Megdöbbentő történet rajzolódik ki a betegei szexuális zaklatása miatt feljelentett jemeni származású orvos múltjában, aki miatt egy lány öngyilkos is lett. A Magyar Orvosi Kamara semmit nem tud az esetről.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.24.
molesztálás

Magyarország Ügyészségének közleményéből kiderül, hogy idén július 21-én egy budapesti rendelőintézetben a jemeni származású orvos a vizsgálóágyon fekvő, kiszolgáltatott helyzetben lévő női beteget összevissza fogdosta.

Az asszony panasszal élt az orvossal szemben, a történtekről a Nemzeti Védelmi Szolgálat is értesült, amely az egészségügyi dolgozók korrupciós ügyeivel is foglalkozik. Az NVSZ feljelentést tett az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ahol elindult a nyomozás szexuális kényszerítés gyanúja miatt.

Régóta molesztálja betegeit

A molesztáló orvos úgy praktizál évek óta, hogy több büntető eljárás is folyik ellene, ráadásul bűnügyi felügyelet alatt állt már egy ideje egy korábbi szexuális zaklatással kapcsolatos ügy miatt. Csak azért nem bukott le, mert az otthonát elhagyhatta, az egész országban szabadon mozoghatott. Ez az ügy már a bíróság előtt van, mert az ügyészség márciusában benyújtotta a vádiratot.

Öngyilkos lett a kislány

A Blikk információi szerint azért is eljárás folyt az orvos ellen, mert megerőszakolt egy 14 éves lányt. A doktorral szemben szexuális erőszak és személyi szabadság megsértése miatt indult eljárás, ám végül azt megszüntették. A férfi 2016-ban egy buszon ismerkedett meg egy kiskorú, mentálisan beteg lánnyal, akit elcsalt magához, majd a beleegyezése és akarata ellenére háromszor is megerőszakolta. A lány feljelentést tett, és az általa elmondottak alapján a nyomozás elindult. Később ezt azért szüntették meg, mert a lány 2018-ban véget vetett az életének, az ő beszámolóján kívül pedig nem volt más bizonyítéka a nyomozó hatóságnak.

Nyomkövetővel a lábán dolgozott

„Furcsa volt, hogy folyamatosan húzkodta a zokniját a doktor, de csak később tudtuk meg, hogy azért, mert nyomkövető van a lábán” - mondta el az egyik egészségügyi dolgozó a Blikknek, megjegyezve, folyamatosan téma volt, hogy az orvost nem szabad egyedül hagyni női páciensekkel, mert tapogatja őket, ahol csak lehet.

Nincsenek válaszok

A Blikk megkereste a Magyar Orvosi Kamerát, ahol arról érdeklődtek, miképp dolgozhatott az orvos nyomkövetővel a lábán, tudott-e a munkáltató az ellene folyó eljárásokról, illetve indult-e vele szemben etikai vizsgálat. A kamarától mindhárom kérdésre ugyanazt a rövid választ kapták: „Nincs erről információnk”.





Ezeket olvastad már?
Drogosok balhéztak össze, egy kilencéves kislány belehalt

Drogosok balhéztak össze, egy kilencéves kislány belehalt

Brutális baleset az iskolában, levágta az ujjait egy diák Tiszakécskén

Brutális baleset az iskolában, levágta az ujjait egy diák Tiszakécskén

Egy életre eltiltották a repüléstől az őrjöngő magyar utast

Egy életre eltiltották a repüléstől az őrjöngő magyar utast

Rendőrgyilkosság: „Tetőtől talpig jóságos voltál”

Rendőrgyilkosság: „Tetőtől talpig jóságos voltál”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás