RETRO RÁDIÓ

Védőoltások a koronavírus ellen – érvek és érzelmek





A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság soron következő webináriumát december 17-én, 15 órakor tartja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.17.
védőoltás

Az előadó dr. Ferenci Tamás klinikai biostatisztikus, az Óbudai Egyetem Élettani Szabályozások Kutatóközpontjának habilitált egyetemi docense. Előadásának címe: Védőoltások a koronavírus ellen – érvek és érzelmek.

A webinárium ingyenes, de regisztrációhoz kötött. december 17-én, 10 óráig lehet jelentkezni.

Fotó Mészáros János Új Néplap

Az előadóról:

Dr. Ferenci Tamás klinikai biostatisztikus az Óbudai Egyetem Élettani Szabályozások Kutatóközpontjának habilitált egyetemi docense, emellett a Budapesti Corvinus Egyetem Statisztika Tanszékének félállású egyetemi docense és a SOTE Népegészségtani Intézetének óraadó oktatója. 228 tudományos közlemény és a Medicina Kiadónál már két kiadást is megért Védőoltásokról – A tények alapján monográfia szerzője. Munkáját számos kitüntetéssel, díjjal ismerték el.

Az előadás összefoglalója:

„A SARS–CoV-2 elleni védőoltások kifejlesztése sok szempontból párját ritkító történet. A higgadt, időtálló értékelés azonban most még lehetetlen: egyfelől az ismereteink szinte napról-napra bővülnek, másrészt a közvélemény előtt a vakcina tudományos értelemben vett erényeire és hátrányaira vonatkozó objektív tények alig leválaszthatóak a járvány és annak kezelése által felkorbácsolt érzelmektől. A vakcinák megítélésében kibogozhatatlan módon keverednek a védőoltással kapcsolatos általános érzületek, a járvány kezelésének védőoltástól független aspektusaival kapcsolatos érzületek, és az intézményekbe vetett bizalom hatása. De hol van ebben a komplex kérdéskörben a tudomány szerepe? Mi az, hogy »objektív«? Mi az, hogy »tény«? Az előadásomban nagyon röviden bemutatom a vakcinák vizsgálatait, a konkrét számok és eredmények helyett inkább a módszerekre fókuszálva, hiszen a számok már holnap mások lesznek, de a módszerek ismerete segít abban, hogy navigáljunk az információözönben. Ezt követően kitérek a kommunikáció néhány kérdésére, mind egyéni (gyógyszerészi, orvosi), mind intézményi szinten, hiszen ennek a jelentősége egy ilyen helyzetben kritikus, de közben nagyon nehezen megoldható problémákat vet fel.”

Továbbiak itt.





Ezeket olvastad már?
Japánkerti nap Zuglóban - bemutatókkal, árusokkal

Japánkerti nap Zuglóban - bemutatókkal, árusokkal

Családi Sétarepülő Hétvége és Honvédelmi Sportágbemutató

Családi Sétarepülő Hétvége és Honvédelmi Sportágbemutató

Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás