A fiumei magyar kereskedelmi tengerészet története – könyvbemutató





Megjelent A fiumei magyar kereskedelmi tengerészet története (1868–1921) című könyv második, bővített kiadása.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.15.
könyvbemutató

A Magyar Nemzeti Múzeumban december 15-én, szerdán, 17 órára mindenkit szeretettel várnak a könyv nyilvános bemutatójára. A könyv szerzői dr. Zsigmond Gábor, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese, és dr. Pelles Márton, az MMKM muzeológusa.

Fotó: Facebook

A könyvről:

A szerzők előző – azonos témájú, magyar és angol nyelvű – könyve óriási sikert aratott a hazai és a nemzetközi olvasók körében. Az akkor rekordgyorsasággal elfogyott kötet alapján idén nagy sikerű Fiume-kiállítás nyílt Budapesten, mely jövőre Fiumében, a mai Rijekában nyit meg.

A kiadó gondozásában már készülnek a könyv horvát és olasz nyelvű fordításai is. A Magyar Mérnöki Kamara és a Közlekedéstudományi Egyesület Az Év Közlekedési Kiadványa díjjal jutalmazta munkájukat, melynek most lényegesen bővített, teljesen magyar nyelvű kötetét tarthatja kezében az olvasó.

A szerzőpáros több mint tíz éve kutatja a fiumei magyar kereskedelmi tengerészet történetét, számos hiánypótló tanulmányuk jelent meg, írásaikra nemzetközi recenziók érkeznek, munkájukat kitartó – elsősorban fiumei – levéltári kutatásokra alapozzák, és tárgyilagos munkáikat rendre gazdag képanyaggal, valamint korábban sosem ismertetett történeti statisztikákkal egészítik ki.

Akiket a történelmi Magyarország egyetlen tengeri kikötőjének története, az egykor jelentős magyar kereskedelmi tengeri hajóflotta működése, és a ma Horvátországhoz tartozó Fiume (Rijeka) magyar múltja érdekel, azoknak ez a kötet nem hiányozhat a könyvespolcukról.

Továbbiak itt.





Ezeket olvastad már?
Időspiknik a Hegyvidéken – pétanque-délelőtt

Időspiknik a Hegyvidéken – pétanque-délelőtt

Népligeti séta – szabadulj meg az előítéleteidtől!

Népligeti séta – szabadulj meg az előítéleteidtől!

Az első egyistenhit – Történelmi stand up előadás-sorozat

Az első egyistenhit – Történelmi stand up előadás-sorozat

Különleges tárlatvezetés a Koreai Kulturális Központban

Különleges tárlatvezetés a Koreai Kulturális Központban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás