RETRO RÁDIÓ

Józsefvárosi Jazzfesztivál – világhírű és a jövő jazz-zenészeivel!





Józsefváros 2021-ben hívta életre hagyományteremtő szándékkal azt a többnapos kerületi jazzfesztivált, amely tisztelgés a műfaj helyi hagyományai előtt, és egyben lehetőség arra, hogy a jövő jazz-zenészeit is a lehető legtöbben megismerjék.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.16.
Jazzfesztivál

„Számtalan világhírű jazz-zenészünk született, élt, él Józsefvárosban, indult innen a világhírnév felé, a jazz-zene segítségével egyben a magyar kultúrát is népszerűsítve. Egész zenészgenerációk nőttek, nevelődtek a kerületben, már-már toposz, hogy Józsefváros a cigányzenészek kerülete. A hetvenes években Magyarországon is meginduló jazzélet egyre nagyobb helyet kapott a kerület kulturális életében, a nyolcvanas években megnyíltak az első jazzklubok.

Fotó: Shutterstock

A különböző kultúrák, nemzetiségek, nyelvek és hagyományok keveredése nemcsak a 8. kerület, de egész Budapest, egész Magyarország, egész közép-európai életünk meghatározó eleme. Ez a színes kavalkád ad különös ízt, hangulatot mindennapjainknak és ünnepeinknek is. A jazz mindennek a jellegzetes, a különbségeket harmonikus eggyé olvasztó, de az egyéni ízeket megőrző, s – mint minden zene – közösséget teremtő kifejezési formája. Az együttlétre, a harmóniára, a közös élményre, a zene által a határtalanság megtapasztalására mind nagyobb szükségünk van. Nagy örömmel adjuk tehát hírét a II. Józsefvárosi Jazzfesztiválnak, amelyet 2022. szeptember 16–18. között rendezünk meg a Rákóczi téren és a Rákóczi téri csarnokban.

A jazz szinte valamennyi stílusa, a legismertebb, világhírű és a most induló formációk, szólók, duók, triók egyaránt szerepelnek a programban.

Jöjjenek, ünnepeljük együtt a jazzt és Józsefvárost immár második alkalommal!

A várható esős idő miatt a kinti térre tervezett koncertek is a csarnokban lesznek.”





Ezeket olvastad már?
Robotálmok - premier előtti vetítés

Robotálmok - premier előtti vetítés

Húsvét az Állatkertben

Húsvét az Állatkertben

Gyöngyhajú lány balladája - az Omega musical a Kőrösiben!

Gyöngyhajú lány balladája - az Omega musical a Kőrösiben!

Mazsola és Tádé - Dörmögő Dömötör Színház

Mazsola és Tádé - Dörmögő Dömötör Színház

Top hírek

látványetetés

Húsvét az Állatkertben

Állatos élményprogramokkal, tojásvadászattal, kézműveskedéssel és számtalan látnivalóval várják a látogatókat, nagypéntektől húsvét hétfőig!





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás