RETRO RÁDIÓ

Győri Balett: One way to Heaven - a Müpában





Az örökifjú csapatot 2020 óta vezető Velekei László legújabb alkotásában az ezredforduló utáni magyar könnyűzene talán legsikeresebb párosa, a Jamie Winchester és Hrutka Róbert alkotta duó fülbemászó dallamaihoz nyúlt inspirációért.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.23.
balett

Túl a negyedik ikszen is kirobbanó formában van a hazai táncélet meghatározó vidéki műhelye, a Győri Balett.

Fotó: Facebook

A színpadon egy férfi élete elevenedik meg, körülötte pedig mindazok, akik értelemmel töltik meg az egyforma hétköznapokat: az útján őt kísérő nők.

Ha valaki összegezni akarja a kétezres évtized hazai könnyűzenei trendjeit, biztosan említeni fogja az Írországban született, de kamaszfejjel Magyarországra érkező, majd évtizedeken át itt élő és különböző formációkkal alkotó Jamie Winchester, illetve a magyarországi reklám- és filmzenék fiatalos „nagy öregje”, a különleges stúdióalbumok készítésében is mester Hrutka Róbert duóját.

Közös történetük 2001-ben kezdődött egy reklámfilm dallamával, hogy aztán a következő hét évben egymást inspirálva olyan slágereket hozzanak létre, amelyek máig megdobogtatják nem csak a rajongóik szívét. Ez alkalommal vonósnégyessel és több kiváló muzsikussal kiegészülve élőben szolgáltatják a zenét a produkcióhoz.

Velekei László, a Győri Balett koreográfus-rendezője ezekre a számokra komponált koncertszerű táncelőadást: a cselekményes balett műfaja és az önálló történettel, sajátos hangulattal rendelkező nóták korántsem zárják ki egymást, sőt. A társulat tagjainak előadásában egy szerelmek között sodródó, hol boldog, hol gyötrődő férfialakkal ismerkedhetünk meg, akinek az élet nevű kalandparkban tapasztalt örömeiben és bánataiban a néző talán maga is osztozik. Az egyetlen férfi oldalán megjelenő nők töltik meg élettel a színpadot: egyszer szerelmet adnak neki, máskor elhagyják, rajonganak érte vagy épp gyűlölik.

Időpont: december 23., 19 óra

Továbbiak itt.





Ezeket olvastad már?
Időspiknik a Hegyvidéken – pétanque-délelőtt

Időspiknik a Hegyvidéken – pétanque-délelőtt

Népligeti séta – szabadulj meg az előítéleteidtől!

Népligeti séta – szabadulj meg az előítéleteidtől!

Az első egyistenhit – Történelmi stand up előadás-sorozat

Az első egyistenhit – Történelmi stand up előadás-sorozat

Különleges tárlatvezetés a Koreai Kulturális Központban

Különleges tárlatvezetés a Koreai Kulturális Központban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás