RETRO RÁDIÓ

Információáramlás az átalakuló hulladékgazdálkodásban





Az új év nemcsak a környezetvédelmi ágazat, illetve a zöldipar szereplőire ró új feladatokat, hanem minden környezethasználattal járó tevékenységnek igazodnia kell a fentarthatóság, a körforgásos gazdaság szempontjaihoz.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.16.
hulladékgazdálkodás

Az ezeknek megfelelő, gazdaságilag is hatékony és rugalmas működéshez és továbblépéshez elengedhetetlen a tervezett, illetve várható jövőbeni folyamatok megismerése. Az erőforrásokkal (beleértve a hulladékot is) való tervezett gazdálkodásnak, egyúttal a változó természeti és szabályozási környezethez történő alkalmazkodásnak – akár vállalati, akár nemzetgazdasági szinten – az alapját a megfelelő információkhoz, adatokhoz való hozzáférés, illetőleg ezek előállítása adja.

Fotó: Shutterstock

Közismert, hogy jelentős változásokon megy át a magyar hulladékgazdálkodás (is), ami nemcsak a hulladékgazdálkodást hivatásszerűen végző vállalkozásokat, hanem – a körforgásos gazdaság gyakorlatba átültetése és a vállalatok ESG stratégiájának megítélése révén – a hulladék termelőit is komolyan érinti.

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége e folyamatok sikerességének megalapozásához kíván hozzájárulni a „hagyományos”, minden év elején aktuális, a hulladékra vonatkozó adatszolgáltatási időszak előtti szakmai konferencia megszervezésével. Céljuk a szakmai közvélemény tájékoztatása az aktuális és a tervezett nyilvántartási és adatszolgáltatási feladatokról, valamint az ezekben rejlő hibalehetőségekről.

A rendezvény így hasznos információkkal szolgál mind a hulladéktermelő és kezelő, mind a környezethasználó vállalkozások, mind a rendszerszolgáltatók, szakértők, tanúsítók és az érintett hatóságok számára is.

Időpont: február 16., 10 óra

Bővebben itt tájékozódhatsz.





Ezeket olvastad már?
Japánkerti nap Zuglóban - bemutatókkal, árusokkal

Japánkerti nap Zuglóban - bemutatókkal, árusokkal

Családi Sétarepülő Hétvége és Honvédelmi Sportágbemutató

Családi Sétarepülő Hétvége és Honvédelmi Sportágbemutató

Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Vár a háromnapos Családi Játék Fesztivál!

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás