RETRO RÁDIÓ

„Fűben, fában orvosság” – A gyógynövényekről őszintén





Előadás-sorozat a népi gyógyászatról.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.26.
gyógynövények

A gyógynövények, a gyógynövényekkel való gyógyítás a civilizáció kezdetei óta elkíséri az emberiséget. Napjainkban is kiemelt figyelem kíséri a hagyományos gyógyítási módszereket: részben ezekre alapozva egyre szélesebb körben használják a gyógynövények különböző feldolgozott formáit, közöttük a növényi gyógyszereket, étrendkiegészítőket.

Fotó: Facebook

Általánosan elterjedt az a nézet, hogy a gyógynövények természetes anyagokat tartalmaznak, s ezért nem lehetnek egészségre ártalmasak. Vajon igaz-e és milyen mértékben igaz a mondás, hogy „fűben-fában orvosság”? Tekintettel arra, hogy még a régi hagyományok sem zárják ki annak a lehetőségét, hogy kétségek merüljenek fel a termék biztonságosságával kapcsolatban, a gyógynövények biztonságos használata továbbra is fontos szempont marad. Az előadás a gyógynövények megismeréséből kiindulva, biztonságos felhasználásuk lényegi ismereteit is feltárva, erre a kérdéskörre próbál közérthetően tudományos igényű magyarázatot adni.

Előadó: Máthé Ákos, az MTA doktora, habilitált doktor

Közel öt évtizedes tudományos, kutatási, oktatási szakmai munkája főként a kertészeti növényekhez, a gyógynövényekhez kapcsolódik.

Két alkalommal nyerte el a rangos amerikai Fulbright-ösztöndíjat, valamint a magyar Széchenyi István kutatói ösztöndíjat.

Szakmai munkásságát több mint száz önállóan vagy társszerzővel publikált tudományos közlemény, könyv, konferenciakötet, könyvfejezet, könyvismertetés, könyvfordítás stb. dokumentálja. Jelenleg több mint 10 nemzetközi szakfolyóirat szerkesztőbizottsági tagja.

Időpont: május 26. 17 órától

Helyszín: Hagyományok Háza

Részletek itt.





Ezeket olvastad már?
Rügyfakasztó körtúra a Normafától

Rügyfakasztó körtúra a Normafától

Nemezkészítő műhely – húsvétra készülünk!

Nemezkészítő műhely – húsvétra készülünk!

Retrókonzol- és számítógépbörze

Retrókonzol- és számítógépbörze

Növényorvossal sétálhatsz a Rákos-patak mentén!

Növényorvossal sétálhatsz a Rákos-patak mentén!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás