A gyógynövény szó hallatán a legtöbbünknek a teák jutnak eszébe. Kétségkívül ez a leggyakoribb és leginkább ismert, ugyanakkor messze nem az egyetlen módja a gyógynövények felhasználásának. A gyógy- és vadon élő ehető növények a mindennapi táplálkozás részei voltak, sőt, ínséges időkben fontos alapanyagpótlók is. Emellett festőnövényként, állatgondozáshoz, háztartási szerként és még számos más módon is használták ezeket a hagyományos paraszti kultúrában.

Fotó: Facebook

Napjainkban egyre gyakrabban kerül szóba az egészségtudatosság, a betegségek megelőzését és kezelését célzó életmódváltás szükségessége, az önellátásra törekvés, illetve a népi gyógymódok és a hagyományos orvoslásban felhasznált természetes anyagok alkalmazása az öngyógyításban, valamint a modern orvoslásban.

A meghívott vendégek a terület elméleti és gyakorlati szakemberei, akik örömmel osztják meg tudásukat, tapasztalataikat, akiknek segítségével megismerkedhetnek az érdeklődők a gyógynövények hagyományos felhasználási módjaival, sőt gyógynövényekből készült finomságokat is kóstolhatnak.

Időpont: szeptember 26., 10-00-17.30
Helyszín: Hagyományok Háza (1011 Budapest, Corvin tér 8.)
Jegyár: 2500 forint