RETRO RÁDIÓ

Egy hét a csillagok alatt – csodáld meg profikkal az eget!





A Magyar Csillagászai Egyesület idén augusztusban újra vár mindenkit a csillagos ég alatt, hogy együtt fedezzék fel az éjszakai égbolt csodáit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.08.05.
csillagok

„A csillagászat páratlanul szerencsés tudományterület: értő művelői ugyanis rendkívüli látványosságok sokaságán keresztül tudják közelebb hozni az űr világát az erre fogékonyak számára. Augusztus második teljes hetében különösen jó alkalom nyílik arra, hogy részesei legyünk ennek az élménynek, ugyanis nemcsak a Hold és az óriásbolygók, de szemet gyönyörködtető mélyég-objektumok és a Perseidák hullócsillagzápora is színesítik majd az éjszakai égboltot.

Fotó: Facebook

Ilyen remek időszakokban amatőrök és profik egyaránt távcsövet ragadnak, hogy saját maguk vizsgálhassák a csillagos égboltot vagy, amennyiben lehetséges, mások számára is megmutathassák azt. A számos kisebb-nagyobb rendezvény rendre sokakat mozgat meg a helyi csillagvizsgálókban. A tapasztalat ugyanakkor azt mutatja, hogy sokakhoz sajnos el sem jut ezen események híre, pedig igény lenne a csillagászati élményekre. Ebből az okból kifolyólag idén másodjára szervezzük meg az országos kampányt, amelynek címe, Egy hét a csillagok alatt”.

A kezdeményezés fő célja, hogy minél többen élhessék át a csillagászati megfigyelések élményét.

Időpont: augusztus 5–14.,

További részletek itt.





Ezeket olvastad már?
Világjáró klub – Kanári-szigetek

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Kölyök turbina – újból a gyerekeké a főszerep

Kölyök turbina – újból a gyerekeké a főszerep

WAMP Design Vásár a Néprajzi Múzeumban

WAMP Design Vásár a Néprajzi Múzeumban

Fess gipszmintát vagy készíts tavaszi kopogtatót!

Fess gipszmintát vagy készíts tavaszi kopogtatót!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás