RETRO RÁDIÓ

Számoljuk együtt, hányan bicikliznek lámpa nélkül!





Tavaly a lezárások miatt elmaradt a tavaszi és őszi lámpaszámlálás, most viszont újra elővesszük a papírt és tollat, hogy lássuk a felvilágosodásunk trendjeit – olvasható az I bike Budapest, a Critical Mass Hungary és a Magyar Kerékpárosklub közös eseményének ajánlójában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.11.
bicikli

„Segíts kideríteni, hogy vajon tényleg sokan bringáznak-e lámpa nélkül! Húsz perc az egész, és ott mérhetsz, ahol szeretnél. November 11-én csütörtökön 19. alkalommal számoljuk meg az ország bringalámpáit. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a kerékpárok kivilágítására, és adatokkal válaszolhassunk a tévhitekre.”

(Fotó: Shutterstock)

A feladat rövid és egyszerű:

1.) a saját településed tetszőleges, de viszonylag forgalmas pontján november 11-én csütörtökön, 19:00 és 19:20 között kell megszámolni az elhaladó bringásokat, és feljegyezni, hányan kerékpároztak kivilágítva;

2.) húszperces mérésed eredményét hozzászólásként küldd be ide az eseménybe! Mi táblázatba és infografikába szerkesztjük és közzétesszük az összesítést.

Előzetes tennivalók:

1.) írd be az eseménybe, hol fogsz számolni, hogy ne ugyanazokra a pontokra álljunk ki! Ha nem tudod előre megmondani, innen tájékozódhatsz, hova nem érdemes már menni;

2.) ha vállaltál helyet, akkor azt tartsd is be!

Részletek itt.





Ezeket olvastad már?
Világjáró klub – Kanári-szigetek

Világjáró klub – Kanári-szigetek

Kölyök turbina – újból a gyerekeké a főszerep

Kölyök turbina – újból a gyerekeké a főszerep

WAMP Design Vásár a Néprajzi Múzeumban

WAMP Design Vásár a Néprajzi Múzeumban

Fess gipszmintát vagy készíts tavaszi kopogtatót!

Fess gipszmintát vagy készíts tavaszi kopogtatót!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás