RETRO RÁDIÓ

Biokertészkör: beltéri világítás palántázáshoz, mikrozöldekhez





A LED-es technológia rendkívül alacsony működési hőmérsékletet, szinte tökéletes energiahatékonyságot, és könnyedén módosítható fényspektrumot kínál, mely tökéletesen alkalmazható a növénytermesztés során helyettesítő vagy kiegészítő fényforrásként.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.08.
kertészet fény előadás

A növények mesterséges megvilágításának technológiai fejlődése számos évtizedre nyúlik vissza. A napfény helyettesítésére szolgáló különböző izzók és lámpák óriási fejlődésen mentek keresztül, a természetes körülményektől – így a naptól is – részben vagy teljesen elzárt növénytermesztés, akvarisztika, terrarisztika területén. A legsikeresebb napfény-helyettesítő fényforrásoknak a fémhalogén, a nagy nyomású nátrium-, illetve a különböző fluoreszkáló lámpák (fénycsövek) bizonyultak.

Fotó: Facebook

Sikeres alkalmazásuk és széles körű elterjedésük ellenére azonban rengeteg problémát szültek, energiafogyasztásuk miatt alkalmazásuk egy kisebb vagyont emészt fel. A mesterséges világítás világában a LED-ek forradalma hatalmas áttörést hozott az energiahatékonyság területén. Nem kellett sok idő, hogy a kommunális és ipari világítási rendszerekben hatalmas sikert aratott LED-világítási technológia utat találjon a mesterséges fényforrásokat alkalmazó növénytermesztés különböző területeire.

Belépődíj: 1500 forint/fő
Időpont: december 8. 18 órától
Helyszín: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház (1153 Budapest, Eötvös u. 64–66.)





 





Ezeket olvastad már?
Rügyfakasztó körtúra a Normafától

Rügyfakasztó körtúra a Normafától

Nemezkészítő műhely – húsvétra készülünk!

Nemezkészítő műhely – húsvétra készülünk!

Retrókonzol- és számítógépbörze

Retrókonzol- és számítógépbörze

Növényorvossal sétálhatsz a Rákos-patak mentén!

Növényorvossal sétálhatsz a Rákos-patak mentén!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás