Mától az egyenes kieséses szakaszban harcolnak legjobb vízilabdázóink az olimpián. Egyik csapatunkra sem vár könnyű feladat, ráadásul a lányok jócskán megnehezítették a saját helyzetüket.

Mindkét vízilabda-válogatottunk éremért utazott ki az olimpiára. Ma végre elkezdődnek a csoportkör után a sorsdöntő találkozók, lesz miért izgulnunk.

Drága lehet a vereség

Az utolsó csoportmeccsen nehezítette meg nagyon a dolgát a női válogatott. Bíró Attila együttese – amely a korábban a verhetetlennek tűnő Amerikát is legyőzte – kikapott az esélytelen Kínától. Így a könnyebbnek látszó Kanada helyett a nagy mumus Hollandia lesz az ellenfél az elődöntőért.

Fotó: Nemzeti Sport/TUM

Nem szabad már a Kína elleni meccsel törődnünk. Ennél biztosan jobbak leszünk a folytatásban. Éremért jöttünk, ezért bárkit meg kell vernünk – fogalmazott a csoportkör után Bíró Attila szövetségi kapitány.

Férfias védekezés

A férfiak Olaszország ellen olyan védekezést mutattak be, amellyel bármeddig eljuthatnak az olimpián. Sajnos az utolsó negyedben feltámadtak az olaszok, és 5-5-re mentették a találkozót. Märcz Tamás együttese így harmadik lett, de egyáltalán nem esélytelen a horvátok elleni, szerdai negyeddöntőben.

Nagy Viktor mentett pontot az olaszok ellen Fotó: Nemzeti Sport/MIR

– Nem számolgattunk, tárt karokkal várjuk bármelyik ellenfelünket. Végre összeállt a védelem, de biztos, hogy a horvátok is erősek lesznek – mondta az olaszok elleni meccs után Märcz Tamás.

Történelmi érem lehet

A női válogatott eddig ahányszor bejutott a legjobb négy közé, mindig a negyedik lett. Így Bíró Attila együttese a lányok első olimpiai érméért, nem titkoltan aranyért küzd. A férfiak is régen álltak dobogón, a 2008-as triplázás óta két ötödik hely a mérlegünk az olimpiákon. A mostani keretből Varga Dénes, valamint Hosnyánszky Norbert nyert már olimpiát, illetve a kapitány Märcz Tamás.