Eltaposni magad egy bakanccsal

Cardi B Up című száma adja az egyik legújabb alapot a már sokak által elkészített trendnek. A lényege, hogy a nem kisminkelt lányok egy trükkös vágással elérik azt, hogy a már szépen felöltözött és sminkelt verziójuk eltapossa a nem kicsípett önmagukat a videóban. Több hasonló “én megmutatom, hogy milyen jó nő tudok lenni, ha akarok” kis filmecske is van, hiszen a TikTok egyre része kifejezetten a divatról, outfitekről és a szépségről szól. Több ezer lány csak, amiatt híres, mert gyönyörű, vagy jól öltözködik.

Fotó: TikTok

Gyors időutazás

Ez is egy sminkelős, divatozós trend, csak ezt sokkal izgalmasabbá teszi, hogy nem a 2020-as divatot, öltözködési stílusokat célozza meg, hanem a 90-es évek alapjait igyekszik bemutatni. A videók elkészítői kiválasztottak a 90-es évekből 4-5 főbb gimnáziumba járó csoportot, és lemásolták a stílusukat. Ez egy elég izgalmas ötlet, hiszen ábrázolja, hogy a mostani korosztálynak milyen elképzelése van az akkori sulikról, illetve a diákokról. A videókban egy iskola fotózást játszanak el, amin ezek a különböző csoportot megtestesítő alakok pózolnak, hogy a lehető legjobb kép készüljön az évkönyvbe.

Mindenki táncol

Charile D’amelio rendelkezik a legtöbb követővel a TikTokon, ő az, aki a leghamarabb érte el a 100 millió követőt, és leginkább táncos videókat készít. Persze neki tehetsége is van hozzá, de többségében trend táncokat, vagy más által készített TikTok mozdulat táncol el, vagy gondol újra. A hasonló mozdulatok gyakran miatta változnak trenddé.

Fotó: Youtube

Ice Bucket Challenge

A kihívások korszaka 2014-ben egy egyszerű és elsősorban jótékonysági felhívással vette kezdetét, az „ice bucket challeng-el”. A bátorságpróba lényege az volt, hogy bárki, aki részt akart venni benne, egy vödör jéghideg vizet a saját nyakába öntött, ezt levideózta és feltöltötte az internetre. Egyrészt azért volt ennek ekkora népszerűsége, mert ezzel felhívták a figyelmet az ALS nevű betegség elleni harcra, másrészt mert rengeteg híres személy is részt vett benne, mint például Bill Gates, de itthon is népszerű lett és többek között Gönczi Gábor is megcsinálta.

Fotó: AFP

Harlem Shake

Kevés olyan felkapott és népszerű divat volt az interneten, amit szakmától, származástól, kortól függetlenül kipróbáltak az emberek. Ilyen volt a zenés, táncos harlem shake videó, amiben a lassan beinduló zenére egyszer csak egy teljesen hétköznapi élethelyzetben elkezd valaki egyedül táncolni, majd a a „drop” után tömegesen jelennek meg furcsa öltözetű táncosok. Készítettek ilyen felvételeket, katonák, tűzoltók, iskolák, nyugdíjas otthonok, úgyhogy igazán széles réteg számára tetszett ez a kihívás.

Veszélyes kihívások!

Nagyon sok olyan bátorságpróba is terjedt a közösségi média berkein belül, amelyek balesetveszélyesek. Ilyen volt a „só és jég”. A résztvevők a kezükbe sót helyeznek el a bőrfelületükön, majd jeget érintenek hozzá, és addig tart a kihívás, amíg el nem oldal teljesen a jég. Azt már sokan nem reklámozzák, hogy ez égető érzést és fájdalmat okoz az embernek. Több olyan esetről is lehetett hallani, ami során a só és jég hatására maradandó bőrsérülést okoztak maguknak gyerekek.

Fotó: Shutterstock