RETRO RÁDIÓ

Partikellék és az egyik legmodernebb hangtechnika otthonra - Sony MHC-V83D teszt





Kifogyhatatlan szórakozás forrása a Sony MHC-V83D, azaz egy 23 kilós hangfalnak kinéző szórakoztató center, ami több olyan funkcióval is bír, amitől alaposan túlszárnyalja egy sima Hi-Fi rendszer vagy valamilyen okoseszköz teljesítményét. Egyszeri nagyobb anyagi ráfordítás, de onnantól garantáltan erről szól majd minden – szó szerint és átvitt értelemben is… A Sony egyik ékkövét teszteltük.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.01.29.
Sony teszt

Méret

Nagyjából a Star Wars két robotlegendája közé esik, és tudásban sem sokkal marad el R2-D2 és C-3PO szintjétől. Ez már bútordarab, nem egy elrejthető hi-fi cucc. Viszont hiába nyom több mint 20 kilót, két kerekén, megdöntve könnyen mozgatható.

A buli közepe (Fotó: Sony.hu)

Ár

Legolcsóbban 180 ezer forintért találtuk meg a neten, de inkább 210 és 250 ezer között mozog az ára.

Karaoke

A legnagyobb találmánya – pláne pandémia idején –, hogy már otthon is szórakoztathatjuk egymást és főleg magunkat énektudásunkkal vagy annak hiányával. Így persze másokat sem zavarunk, akik amúgy produkciónk hallatán inkább a bárpult felé vették korábban az irányt egy karaoke bárban. Igaz, mondjuk párunknak nincs hova menekülnie otthon. Jó (vagy rossz) hír, hogy erősítőként is funkcionál, azaz gitárt is rádughatunk.

Csak rádugjuk a mikrofont és már mehet is a buli (Fotó: Metropol)

Szórakozás és szórakoztatás

Igazi lemezlovassá avanzsálhatunk pár óra gyakorlással. A technika segítségével minden hangfalból kiszabaduló hangot módosíthatunk, mélyíthetünk és magasíthatunk, de szkreccselhetünk vele és több módot is kínál új lakótársunk, hogy mindenféle effekttel színesítsük az aktuális dalt vagy énekprodukciónkat. Természetesen ehhez egy applikáció is letölthető, hogy azzal irányítsunk mindent.

Különleges „érintőfelület”

A különböző funkciók használatához, módosításokhoz nincs szükség hozzáérni a panelhez, sci-fikbe illő technológiájának köszönhetően elég fölötte mozgatni a tenyerünket, hogy a kívánt hatást elérjük. A legszórakoztatóbb és legpraktikusabb megoldása a centernek.

Megkerülhetetlen része lesz az enteriőrnek (Fotó: Metropol)

A buli középpontja

Körbe is állhatjuk, a tervezők figyeltek arra, hogy a hang 360 fokban terjedjen. Ráadásul fénytechnikára sem lesz szükség, az is be van építve. Ha a hangulat tetőfokán leöntjük, nincs baj, fröccsenésálló a felülete, de ezt inkább ne tesztelgessük...

Kábelek és kiegészítők

Mindent nem adhat a kezünkbe a gyártó, így is alaposan felvértezték a rendszerüket tudással, viszont a kábelekről és kiegészítőkről nekünk kell gondoskodni. Persze, az áramellátást biztosító vezetéket megkapjuk, de kellhet HDMI vagy audio kábel, átalakítók és persze mikrofon. Mindezt leegyszerűsíti, ha csak rádiót, CD-t hallgatunk rajta, vagy bedugunk egy pendrive-ot a kedvenc dalainkkal, netán a telefonról játszunk le zenét Bluetooth kapcsolat segítségével.

 





Ezeket olvastad már?
Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

 Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás