RETRO RÁDIÓ

Profi segítség az úton – MiVue 846 autóskamera-teszt





Azt kívánjuk, ne kelljen soha visszanézni baleset miatt a felvételeket, de hatalmas segítség, ha van az autónkban menetrögzítő kamera. Most kipróbáltuk, mit tud a MiVue 846.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.05.31.
teszt

Megbízható képminőség

Mint egy kis kézikamera (Fotó: MiVue)

A legfontosabb funkciójának egyértelműen megfelel, azaz remek minőségű videót készít akár nappal, akár esőben vagy éjjel. Még gyenge látási viszonyok között is nagy kontrasztú, illetve tiszta és színekben gazdag képet biztosít. A nagyobb rekesznyílásnak köszönhetően nagyobb fényerejű videókat rögzít éjszaka. A sebesség sem akadály, a videók így is jó minőségűek maradnak.

Könnyű elhelyezés

Könnyen elrejthető (Fotó: Metropol)

A kamerát a korábbiaknál könnyebb felhelyezni a szélvédőre, és annyira kicsi, hogy úgy elrejthetjük a visszapillantó mögé, hogy egy négyzetcentit sem zavar be a kilátásba. Így a képernyőjén megjelenő opcionális információk, mint a GPS sebességmérő kamerákra vonatkozó figyelmeztetések, nem lesznek láthatóak. De az elsődleges funkcióját, a néma felvételt így is teljesíti. Ami egyedül emlékeztet így a meglétére, az a kábel, ami a szivargyújtótól a kamerába vezet.

Veszély esetén

Nagyon érzékeny jószág, szerencsére karambolt, koccanást nem rögzítettünk a tesztidőszak alatt, de így is számtalan vészhelyzeti felvétel került a mappába. A 846-os készülék rendelkezik ugyanis egy úgynevezett emergency recording funkcióval, ami mindent rögzít, amit veszélyesnek érzékel. Így a külön erre a célra létrehozott mappában számtalan kátyún és bukkanón való áthajtás videója sorakozik.

Okostelefonos kapcsolat

Integrált wifijének és az applikációnak köszönhetően élő egyenesben nézhetjük a telefonunkon a felvételt, és így a frissítéseket is könnyebben átvezethetjük a készülékre. Ez igen hasznos lehet, főleg parkoló üzemmódban.

Parkoláskor

Éjszaka is jó videóminőséget biztosít (Fotó: Metropol)

Az autó akkumulátoráról is működtethetjük, pár órát mindenképpen gond nélkül kibír anélkül, hogy be kéne bikázni a kocsit az újra elindulás előtt, ezt teszteltük. A hosszabb távú és biztonságosabb megoldás persze egy külső energiaforrás használata a szivargyújtó helyett. A 48 órás akkumulátorról táplált készenléti parkolási üzemmódnak köszönhetően automatikusan elindítja a rögzítést, ha rezgést érzékel, és az akkumulátornak köszönhetően képes akár hosszabb időn át is felvételt készíteni.

Sebességmérők

Az általános rögzített távolságra vonatkozó figyelmeztetések és a Smart Alert funkció figyelmeztetnek a sebességtúllépésre. A sebességmérő kamera frissítései ingyenesen elérhetők. A 846 ráadásul megmutatja a távolságot és az időt (másodpercekben) a legközelebbi sebességmérő kameráig, valamint jelzi a sebességhatárt és az odáig tartó út átlagos sebességét.

Csak első kamera

Hátul nincs szeme, de elöl mindent lát (Fotó: Metropol)

A cég gyártott már olyan szettet, ami eleve rendelkezik hátsó kamerával, amit egy, a kocsiban jól elvezethető kábel köt össze a főegységgel, ezt mi is teszteltük korábban. Aki a hátuk mögött történő eseményeket rögzíteni kívánja, annak persze a 846-ossal is van lehetősége megtenni ezt, csak be kell szereznie az A50 névre hallgató hátsó kamerát, ami kompatibilis a most bemutatott termékkel.

Szükséges kellékek

Pluszban csupán egy minél nagyobb SD-kártyára van szükségünk, hogy minél nagyobb tárhelyre rögzíthessen új útitársunk.

Carpool karaoke

Előzetesen nem is gondoltunk rá, a videók visszanézésekor tudatosult csak bennünk, hogy hangot is rögzít, ezért az olyan felejthetetlen élmények is megvannak, amikor sikerült az autórádiót túlüvöltve elénekelni a Santa Mariát a Neoton legújabb tagjaként...

Ár

Az online áruházak kínálatában 60 ezer forintért megkapni. Egyszeri, hosszú távú befektetés.

 





Ezeket olvastad már?
Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

Új és divatos ruhát szeretnél télire? Ezek a darabok mind 15 ezer alatt vannak!

 Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Így dobhatod fel a fekete ruhákat

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Idén ősszel ezek a ruhák diktálják a divatot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás