RETRO RÁDIÓ

Zelenszkij toszkánai villáját orosz bérlőknek adták ki





Értesülések szerint az ukrán elnöknek a toszkánai Forte dei Marmiban van egy csinos villája, amelyet állítólag 3,8 millió euróért vett még 2017-ben. Az olasz sajtó azt írja, idén orosz vendégek pihentek ott.



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2022.09.03.
KÍNOS

Egy svájci portál, a Switzerland Times cikke szerint Londonban élő oroszok állítólag 50 ezer euróért bérelték ki az ukrán elnök villáját. A luxusingatlan 15 szobás, és tartozik hozzá egy fürdőmedence is, a vendégek pedig még fotókat is posztoltak augusztusi nyaralásukról. A térség lapja, az Il Terreno megtalálta azt a helyi ingatlanügynökséget, amely a villa bérbeadását intézte. Kiderült, hogy az ügynökség eleinte koreai turistákkal egyezkedett, de nem jött létre az üzlet. Ezután jöttek képbe az orosz bérlők. Van azonban egy szigorú feltétel is, orosz állampolgárok nem vehetik bérbe az ingatlant. Ha ez mégis így volt, az felettébb kellemetlen lehet az ukrán elnöknek, aki már hetek óta győzködi az európai államokat, hogy ne adjanak ki vízumot orosz turistáknak. Ezt a javaslatot egyébként az EU már el is fogadta. A baltiak, a finnek és a lengyelek a legfőbb támogatói a közös uniós vízummegtagadásnak, míg Németország, Görögország és Ciprus ellenzi a felvetést. A villa szomszédságában élők állítólag tényleg hallottak oroszokat hangosan beszélni, ezt azonban az ingatlanügynökség határozottan cáfolja. Az ügynökség vezetője szerint az olasz lap cikkében feltételezéseket fogalmaztak csak meg.
A villát nyárra egy házaspárnak adtuk ki, de azt nem mondhatom meg, hogy londoniak voltak, vagy sem – mondta a cég tulajdonosa. Annyit azonban hozzátett, hogy oroszok nem lehettek, mert kikötés, hogy sem oroszoknak, sem ukránoknak nem adhatják ki a bérleményt. Szerinte a bérlőkhöz érkezhettek időnként oroszul beszélő vendégek. Ugyanakkor a Bild emlékeztet arra, hogy a villát bárki kibérelhette, majd átengedhette az ingatlant oroszoknak is.
Állítólag Volodimir Zelenszkij 3,8 millió euróért vette a villát még 2017-ben. A toszkánai környéken van egyébként egy háza az ismert orosz oligarchának, Roman Abramovicsnak is.

Az orosz vízummegtagadás újabb törést hozott az unióban

A balti államok, a finnek és a lengyelek a legfőbb támogatói az oroszok kollektív szankcionálásának, míg Németország, Görögország és Ciprus ellenzi a felvetést. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban arra szólította fel az EU tagországait, hogy az orosz turistáktól tagadják meg a schengeni vízumot. A finnek, a lengyelek, a csehek és a balti államok válasza nem tartott sokáig, az említett kormányok ugyanis leállították a rövid távú turistavízumok kiállítását az oroszok számára. Arról korábban az Indexen is beszámoltak, hogy a balti államok élen járnak a keményvonalas szankciók támogatása terén, ezzel szemben Németország már jelezte, hogy nem támogatja a közös EU-s vízummegtagadást az orosz állampolgároktól. Nem meglepetés, hogy a németek álláspontjához csatlakozott Görögország és Ciprus. A radikális megoldáshoz több ország csatlakozhat, de vannak ellenzői is. Az intézkedés augusztus 18-án, csütörtökön lépett életbe az észteknél, azonban az észt külügyminisztérium állásfoglalása szerint azok az orosz állampolgárok, akik a schengeni övezet másik tagországa által kiállított vízummal rendelkeznek, vagy akik már a schengeni övezetben tartózkodnak, továbbra is beléphetnek Észtországba, valamint léteznek egyéb kivételek is.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás