RETRO RÁDIÓ

Városháza-botrány! Elismerte Bajnai Gordon, hogy részt vett az eladásáról szóló egyeztetésen





Az Anonymus-maszkos alak csütörtökön tett közzé egy videóüzenetet, amelyen Gansperger Gyula és Bajnai Gordon volt miniszterelnök láthatók együtt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.19.
városháza-gate

Nem sokkal azután, hogy nyilvános lett a felvétel, a volt baloldali miniszterelnök lázas magyarázkodásba kezdett a Facebookon.

Bajnai Gordon terjedelmes bejegyzésében bagatellizálni próbálta Gansperger Gyulához fűződő kapcsolatát, amelyről azt állította, hogy 2005 óta csupán szórványos volt. (Eddig az időpontig közösen vezették a Wallis Rt.-t) Azt azonban elismerte, hogy a Városháza ingatlanának fejlesztési elképzeléseivel összefüggésben, ez év nyarán, Gansperger invitálására részt vett egy olyan egyeztetésen, amelyen egy vagyonos befektetői csoporttal tárgyaltak. Az exkormányfő magyarán bekapcsolódott azokba a tárgyalásokba, amelyek a több tíz milliárd forintos Városháza tervezett eladásáról szóltak – írja a Ripost.

Bajnai Gordon (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Bajnai emlékezete szerint ezen a beszélgetésen kijelentette, egy ilyen szimbolikus jelentőségű épületet érintő beruházás a jelenlegi irracionális politikai környezetben mindenképpen politikai támadások kereszttüzébe kerülne. Állítólag hangsúlyozta azt is, hogy nincs befolyása közvetítői szerepre.

A Magyar Nemzet azt írja, nem tudtak arról, hogy a szóban forgó találkozón pontosan mi hangzott el, az ugyanakkor tény, a Városháza tervezett értékesítésével kapcsolatban az elmúlt időszakban számos olyan információ került napvilágra, amelyet követően a főváros vezetése heves vagdalkozások közepette folyamatosan ellentmondásokba került saját korábbi állításaival.

Mint arról beszámoltunk, azt követően, hogy egy kiszivárgott hangfelvételen arról beszél Gansperger Gyula, hogy egyfajta jutalékos rendszerben értékesíthettek több fővárosi ingatlant is, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes és Karácsony Gergely kedden perrel fenyegette a sajtót, és kilátásba helyezték, hogy Gansperger Gyulát is beperlik.

Karácsony Gergely múlt héten pénteken bejelentette, hogy annak ellenére sem váltja le Barts J. Balázst a fővárosi vagyonkezelő éléről, hogy – a főpolgármester állítása szerint – a tudta és engedélye nélkül a Városháza eladásáról tárgyalt idén májusban.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás