RETRO RÁDIÓ

Pikó András bénázása miatt került veszélybe a józsefvárosi gyerekek táboroztatása





A VIII. kerületi polgármesternek csak annyi lett volna a feladata, hogy a Fidesz-KDNP vezetése alatt elkezdett beruházást befejezze. Azonban ez nem sikerült és a támogatás tavaly december végén lejárt. A Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán azt írta, hogy Józsefváros újra megkapja az 1,7 milliárdos támogatást a felújításra.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.04.
gyerekek

Soós György és Vörös Tamás fideszes politikusok a Káptalanfüredi Gyermektáborban jártak, hogy megnézzék az állapotokat. A felvételből kiderül, hogy a Pikó féle, új városvezetés milyen indokokkal gátolja a tábor felújítását. Az előző Fidesz-KDNP-s városvezetés elérte, hogy állami és kormányzati forrásból felújítsák a balatoni üdülőt. A VIII. kerületi polgármesternek, csak annyi lett volna a dolga, hogy ezt a beruházást befejezze, ez azonban nem sikerült és a támogatás határideje 2020. december végén lejárt. Pikó András nem a hiba kijavításán fáradozott, hanem előhúzta a „kormány elvonja a pénzeket” kártyát.

Kocsis Máté sietett a baloldali polgármester segítségére, aki írt egy levelet a minisztériumnak, amiben azt kérte, hogy a forrás továbbra is Józsefváros rendelkezésére álljon. Ez eredményes is volt, amit Kocsis január elején jelzett Pikó Andrásnak. A polgármesternek így csak kezdeményeznie kell a támogatási szerződés újbóli megkötését! Ez azonban máig nem történt meg.

Soós György a józsefvárosi Fidesz alelnöke attól fél, hogyha a felújítás nem fejeződik be, akkor az új ingatlanok tönkre fognak menni, miután a gyermektábor felújítása, gyakorlatilag az utolsó fázisban van. Vörös Tamás a Józsefvárosi Fidesz frakcióvezetője felszólította Pikó Andrást, hogy működjön együtt a kormánnyal és ne kockáztassa a gyerekek nyaralási lehetőségét.

Fotó: Facebook

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon reagált az ügy kapcsán: „Nagy sumák ez a nyolcadik kerületi polgármester, az már biztos! A tábort mi építettük újjá Sára Botonddal, Pikónak csak be kéne fejezni a maradék munkákat, amihez pénzt is szereztem neki a kormánytól”.

Soós György és Vörös Tamás fideszes politikusok készítettek tényfeltáró videót a Káptalanfüredi Gyermektábor állapotáról. Itt láthatja a felvételt:

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás