RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor a negyedik hullámról: A harmadik oltás felér egy életbiztosítással





A kormányfő péntek reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában újra beszámolt a legfrissebb gazdasági és vírusvédelmi helyzetről.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.10.15.
járvány

A miniszterelnök a beszélgetés elején először a koronavírus-járvány negyedik hullámáról beszélt.

Elmondta, a negyedik hullám lassan bekeríti az országot és Romániában már riasztó a helyzet, így a határhoz közeli két kórházban ötven betegüket mi, magyarok látjuk el. Hozzátette, minden adat azt bizonyítja, az oltás működik, és ő maga is most hétvégén fogja megkapni a harmadik, emlékeztető dózist.

Tavaly háromszor annyi volt nálunk az aktív fertőzött, mint most, és kétszer annyian voltak kórházban – az oltás tehát működik. Nem fogják tudni az emberek elkerülni a negyedik hullámot, a delta variáns sokkal agresszívebb, mint a korábbiak. Az oltatlanoknak a veszély sokkal nagyobb, mint korábban. Azt kéri az oltatlanoktól, ne kockáztassanak.

Az oltás életet ment (Fotó: Shutterstock)

Jó, ha van az embernél maszk, a kormányfő is használja, ha úgy látja, hogy szükség van rá, de egyetlen dolog bizonyul eredményesnek a járvány ellen, az oltás. A harmadik oltás pedig felér egy életbiztosítással.

A nyáron felkészült az ország, mindenünk van az egészségügyben, az ország működésének leállítása nélkül fel tudjuk venni a harcot a negyedik hullám ellen.

Vakcinagyártás

A magyar vakcináról is beszélt a miniszterelnök, mi, magyarok is próbálunk fejleszteni oltást, nem állunk rosszul vele, minden reményünk megvan, hogy legyen saját fejlesztésű vakcinánk.

Migrációs nyomás

A nyugat-európaiak nem bíznak saját magukban, feladták azt a reményt, hogy a saját nemzetük a népesedési válságon úrrá tud lenni, ezért pótolnák a hiányzókat migránsokkal. Ez a gondolkodásmód a magyar embert mellbe vágja. Mi, magyarok harcolunk, a magyar fiatalok akarnak gyermeket, többet, mint amennyi megszületik, így ha sikerülne elmozdítani azokat az akadályokat, ami miatt kevesebb gyerek születik, mint amennyit vállalnának, akkor helyrebillenhet az egyensúly.

A nyugati gőg nem éri be azzal, hogy sikeresek, ragaszkodnak ahhoz is, hogy nekik van igazuk. Nekik nem elég, hogy szabadok, úgy élhetnek, ahogy akarnak, de azt is akarják, hogy ismerje el őket mindenki, és vegye át a döntéseiket a többi ország is, meg akarják mondani, hogy éljenek mások. A németek például barátaink, és mindig az a kérdés Európában, hogy mit akar Németország. Az utóbbi időket számításba véve ez egy német Európa, vagyis azt akarják elérni, hogy ismerjük el és vegyük át a megoldásaikat, de ez a magyar felfogástól olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől. Sok Góliát Dávid ellen szervezkedik, 12 ország levelet írt, és leírta, milyen lépéseket kell tenni a határok megvédése érdekében. Ellensúlyt akarunk képezni a német Európa-felfogással szemben – írta a Ripost.

Mindig magunkra hagy Európa

Ha jött a baj délről, a nyugatiak soha nem segítettek, inkább azt akarták, hogy Magyarország legyen ütközőzóna, ami megvédi őket, és folytathatják a kényelmes életüket. Így volt ez például a török elnyomás alatt is. Egy hiba beismerése az nagyvonalúságot igényel, ma ez hiányzik az európai politikából különösen. Ma már mindenki kerítést épít, de soha egy európai vezető nem ismerte el Magyarországot, nem mondták azt, hogy jól tettük, hogy megépítettük a kerítést.

 

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás