„Újraindítjuk a gazdaságot, hamarosan indul a nemzeti konzultáció” – Orbán Viktor elárulta a részleteket





Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának nyilatkozott, ahol többek között a gazdaság újraindításának részleteiről is beszámolt, és elárulta: hamarosan megindul róla a nemzeti konzultáció is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.11.
újraindítás

Orbán Viktor: A pandémia utáni helyzet lehet sikeres

Orbán Viktor a beszélgetés elején azt mondta, hogy a nyugdíjprémium más mint az szja-visszafizetés. Az utóbbi a keresetek emelkedéséhez és a gazdasági növekedéshez van kötve – tette hozzá. Ha az újraindítás sikerül, akkor a nyugdíjprémium is magasabb lesz – mondta. A családok számára visszatérítendő adó azzal függ össze, hogy ők most aktívak. Most még nem megy olyan jól az országnak, de a pandémia utáni helyzet lehet sikeres – mondta a kormányfő.

Hamarosan indul a nemzeti konzultáció

Orbán Viktor szerint az értelmes vita, hogy az esetleges többletnövekedés forrásai kihez jutnak. Van közmegegyezés abban, hogy a válság során a legtöbb terhet a családok vitték, így jogos a nekik visszafizetendő adó. Nemzeti konzultációra küldjük ezt a kérdést, ami hamarosan megindul.5,5 százalékos gazdasági növekedés mellett a családoknak visszaadjuk az idén befizetett adójukat” – írta a miniszterelnök Facebookon közzétett videójához.

Nagy változások jönnek

Orbán Viktor közölte, hogy abban a koordinátarendszerben kell egyetértés, hogy mi a jó és mi a rossz . Egyetért-e abban az ország, hogy a járvány után nem ugyanaz lesz a gazdaság mint korábban. Nagy változások lesznek a járvány után – tette hozzá. Ez a járvány nem az egyetlen volt, hanem lesznek még járványok, mert a járványok és a népvándorlás korát éljük.

Keményedhet a magyar migrációs álláspont

A kormányfő a migrációról azt mondta, hogy migránshadak dörömbölnek Európa minden ajtóján. Mind a szárazföldi, mind a tengeri útvonalon sokan akarnak jönni. Tavaly 10 ezer, míg idén 38 ezren akartak Magyarországra jönni – tette hozzá. Elmegy a járvány kérdése, visszajön a migárció kérdése. Magyarország álláspontja világos, sőt keményíteni szeretném a magyar álláspontot. Nemcsak az illegális migrációt, hanem semmilyen migrációt nem engedélyeznék a következő két évben. Az utóbbi szerepelni fog a nemzeti konzultációban.

Törölhetik a védettségi listáról azokat, akik nem veszik fel a második oltást

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy mindenki a saját sorsáért felelős. Felvenni az első oltást, és majd nem felvenni a másodikat nem jó eljárás – tette hozzá. Persze vannak olyanok, akik egyéb betegség miatt nem vették fel az oltást, de a nagy többség nem ilyen. Mindenki vegye fel a második oltást, mert különben lehúzzák a védettségi listáról. A kormánynak nem dolga, hogy az embereket noszogassa – tette hozzá.

Mindenki vegye ki a 10 nap szabadságot, akinek jár

A kormányfő szólt arról is, hogy akik a koronavírus-járvány elleni védekezésben részt vettek, azok nagyon sokat dolgoztak az elmúlt 16 hónapban. Nagyon sokan jóval többet dolgoztak, mint korábban – tette hozzá. Elfáradtak az emberek, és most megtehetjük, hogy kiadjuk ezt a 10 nap szabadságot, de ezt mindenki vegye ki.

200 ezres minimálbér a cél

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a kkv-k esetében lehetnek elbocsátások a magasabb minimálbér miatt. Meg kell állapodni a gazdasági szereplőkkel, hogyan lehet kigazdálkodni ezt a magasabb összeget – tette hozzá. Szólt arról is, hogy a 200 ezres minimálbér amit szeretnénk, de most ezen dolgozunk. A garantált bérminimum még ennél is magasabb lesz – tette hozzá. https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/539342707238607

Ideológiai zűrzavar fenyegeti a labdarúgó-Európa-bajnokságot

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a labdarúgó-EB esetében nagy eredmény, hogy ott lehetünk. Nehéz ide bekerülni. Fenyegette a játékot a járvány – tette hozzá. Az ideológiai zűrzavar is fenyegeti a játékot. Az egykori rabszolgatartó társadalmak lelki örökségének az eredménye ez a térdelés. Megértem, hogy egyes országoknak morális terhe van, de ezt nekik kell elhordozniuk – mondta a kormányfő.




Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás