RETRO RÁDIÓ

Megszegte a szabályokat, maszk nélkül kampányolt Jakab Péter





Folytatja kampányát Jakab Péter, a Jobbik havi közel két és fél millió forintot kereső elnöke, aki miután kisemberségét bizonygatva körbeturnézta a sajtót, saját ingatlanjait kezdte el mutogatni. Hétfőn úgy jelentkezett egy panelház elől, hogy nem viselt maszkot, pedig a hétfőtől érvényes új szabályok értelmében minden település összes utcáján kötelező viselni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.10.
járvány Jakab Péter kampány maszk

Hétfőtől a vírusvariánsok terjedése miatt új, a korábbinál szigorúbb járványügyi szabályok léptek életbe. Így tegnaptól kezdve minden településen kötelező az utcán, közterületen maszkot hordani - írja az Origo.

Ez az, amit a kisemberkampány folytató Jakab Péter teljesen elfelejtett

Mint ismert, a Jobbik elnöke a napokban azzal próbálta magára vonni a figyelmet, hogy több posztjában is a „nép egyszerű gyermekeként” mutatkozott. Az egyik fotón olcsó parizert evett Piros Arannyal és kiflivel, a másikon gyerekei társaságában paprikás krumplit.

Ezután cikksorozattal jelentkezett az Origo, bemutatva a baloldali politikus valós anyagi helyzetét. Ebből kiderült, hogy havonta 6,2 millió forint tiszteletdíjra és juttatásra jogosult, közel kétmilliós fizetésével pedig az egyik legjobban kereső parlamenti képviselő.

Miután cikkeik megjelentek, Jakab először sajtóturnéba kezdett annak érdekében, hogy bebizonyítsa: kimagasló fizetése ellenére ő bizony egy klasszikus kisember, majd teljesen váratlanul elkezdte mutogatni ingatlanjait. Vasárnap kék pulóverben, pólóban készített képet miskolci családi házáról, posztjában pedig megígérte, hogy „holnap majd azt is megmutatom, hol lakom, amikor Budapesten dolgozom.”

Maszk nélkül kampányolt Jakab Péter/Fotó: Facebook

A kisemberségét bizonygató milliomos pártelnök így is tett, és hétfőn egy panelház előtt fekete műbőrdzsekiben fényképezkedett. Csakhogy a közösségi oldalán közzétett képen jól látható, hogy kampányolás közben nem viselt maszkot. Pedig - ahogyan írtuk - hétfőtől minden település valamennyi utcáján ez kötelező.

A járványügyi intézkedések megszegése egyébként szabálysértésnek minősül, a pénzbírság 5000–500 ezer forintig terjedhet. Helyszíni bírság esetén 5000–150 ezer forint a büntetés, ismételt szabálysértés esetén 200 ezer forint.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás