RETRO RÁDIÓ

Katonák és fegyverek a háborúba: az ellenzék már visszakozna





Hollik István szerint az ellenzék és annak vezetője a saját korábbi kijelentéseit próbálja meg nem történtté tenni.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.03.17.
félrebeszélés

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje azt próbálta meg bemagyarázni a magyar embereknek, hogy ő, illetve más baloldali politikustársai soha nem mondták, hogy katonákat és fegyvereket küldenének a háborús konfliktusba” – mondta Hollik István szerdai videónyilatkozatában. A Fidesz kommunikációs igazgatója emlékeztetett: nem először fordul elő, hogy Márki-Zay Péter a saját szavait cáfolja meg és megpróbálja letagadni, amit korábban mondott.

Hollik István a Fidesz kommunikációs igazgatója /Fotó: Metropol/MG

A tények ugyanakkor mást mutatnak, hiszen Márki-Zay Péter a háború kezdetén többször is kijelentette, hogy katonákat és fegyvereket is küldenének a háborúba. A baloldal miniszterelnök-jelöltjén kívül a DK, a Jobbik, az MSZP és a Momentum politikusai is állást foglaltak a fegyverszállítások, illetve a magyar katonák ukrán harctérre küldése mellett.

Hiába tagadja tehát Márki-Zay Péter, ami tény, az tény. A baloldal felelőtlen és veszélyes javaslataival bizony belesodorná a háborúba az országot” – összegezte Hollik István, majd hozzátette: ezzel szemben a kormányoldal továbbra is azon dolgozik, hogy Magyarország maradjon ki ebből a háborúból, és ezzel megőrizzék az ország békéjét és biztonságát.

A baloldal folyamatosan fegyveres segítségről beszél

Fekete-Győr András (korábbi Momentum-elnök):

„Elrettentéspolitikára van szükség… Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez.” (Magyar Hang, 2022. február 1.)

Fekete-Győr András a rádióban beszélt a fegyverszállításról /Fotó: MTI Fotó: Marjai János

Juhász Ferenc (korábbi MSZP-s honvédelmi miniszter):

„Az alapkérdés, hogy miért nem adunk mi adott esetben lőszert, hiszen most a haderőfejlesztés kapcsán elvileg van lőszergyárunk, elvileg van fegyvergyárunk.” (ATV, A nap híre, 2022. február 22.)

Márki-Zay Péter (ellenzéki miniszterelnök-jelölt):

„Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk… Hogyha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának… hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is”. (Partizán, 2022. február 23.)

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje tagadta korábbi állításait /Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország

Rónai Sándor (DK-s EP-képviselő):

„Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek… A fegyverszállítással nem veszélyeztetnénk a kárpátaljai magyarságot.” (ATV Start, 2022. március 1.)

A DK EP-képviselője sajnálja, hogy nem küldtünk fegyvert /Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Márki-Zay Péter (ellenzéki miniszterelnök-jelölt):

„Hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.” (ATV, Egyenes beszéd, 2022. március 1.)

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik-alelnök):

„Hát nekem is van most, mert ugye van a férjem, aki hadköteles lenne, meg a két fiam is már hadköteles lenne. Hát nyilván nem akarom én sem, hogy a gyerekeimet és a férjemet elvigyék… Aki meg elment katonának, az azért ment oda, hogy ha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre és elmenjen a háborúba.” (Ádánd, lakossági fórum, 2022. március 12.)





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás