RETRO RÁDIÓ

Márki-Zay Péter félmilliós vörösborral koccintgatott Bige Lászlóval egy méregdrága étteremben – Videó!





A baloldal miniszterelnök-jelöltje felhőtlenül ebédelgetett egy budapesti luxusétteremben a gazdákat megkárosító oligarcha támogatójával. Ebből is látszik, őket nem érinti a rezsicsökkentés kérdése vagy a benzinárak emelkedése.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.08.
találka

A rezsicsökkentést megszüntető Márki-Zay Péter Budapest egyik legdrágább éttermében találkozott a baloldali vörösbáróval, a gazdákat megkárosító, a Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldalt finanszírozó Bige Lászlóval.

Márki-Zay Péter szerint kevesebb vizet és áramot kell használni,ra az embereket. Azt is kijelentette, hogy a benzinárak maximalizálása helyett kisebb autókkal kellene járniuk az állampolgároknak. Annyi bizonyos, őt ezek egyáltalán nem érintik, hiszen Budapest egyik legdrágább éttermében egyeztetett Bige Lászlóval. A luxus étteremben egy üveg vörösbor közel félmillió forint is lehet, egy vacsoramenü több mint 44 ezer, míg egy szilveszteri menü több mint 100 ezer forintba is kerülhet A baloldali miniszterelnök-jelölt azt is hozzátette: a mostani egyeztetés során „kellemesen elbeszélgettek”, de állítása szerint - nehezen hihető, hiszen nyilván nem az időjárásról beszélgettek - nem a kampányának támogatása volt a téma. Márki-Zay népbutításnak nevezte a rezsicsökkentést (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

Márki-Zay az ördög pénzét is elfogadja

Mint arról korábban beszámoltunk, Márki-Zay a találkozó után nem titkolta, nem érdekli, ki ad neki pénzt, az sem, hogy a bűncselekménnyel gyanúsított és kartellezésért 14 milliárdos büntetésre ítélt Bige pénzeli a kampányát. Sőt, nyíltan kimondta, akár az ördöggel is összefog Orbán Viktor ellen - Bige László már korábban kijelentette, hogy pénzzel is támogatja Márki-Zay Pétert, legalább ötmillió forintot adott neki. Márki-Zay az egyeztetés után azt mondta, nagyon szeretné, hogy Bige László támogassa őt, vagyis nem zavarja, hogy a vörösbáró kartellezése 36 milliárd forintnyi kárt okozott a magyar gazdáknak. Márki-Zay kijelentette: „Ahogy Gyurcsány Ferenc mondta, az ördöggel is össze kell fogni. Én is így látom”.

Bige Lászlót egyáltalán nem érdekli a gazdák sorsa

14 milliárdos büntetést kapott a baloldali milliárdoshoz köthető Nitrogénművek cégcsoportjának hat érintett vállalkozása, valamint a Hőgyészi Agrokémiai Kft. és a Cargill Magyarország Zrt. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata megállapította, hogy Bige cége és cégcsoportja jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. a magyar gazdákat azzal, hogy mindössze egyetlen napot ad arra, hogy megvegyék a tavaszi trágyázáshoz szükséges műtrágyát. Ráadásul a tavalyi 50 ezer forinthoz képest a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa 205–255 ezer forintra emelte meg a műtrágya árát. Vagyis a GVH szerint Márki-Zay finanszírozója úgy zsebelt be milliárdos összegeket, hogy közben megkárosította a magyar gazdákat és a fogyasztókat.

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás