RETRO RÁDIÓ

Bige László: Némi apróval már támogattam Márki-Zay Péter kampányát!





A háziőrizetes baloldali milliárdos bevallotta, hogy már fizetett Márki-Zay Péternek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.13.
vallomás háziőrizetből

Arról már beszámoltunk, hogy a baloldali milliárdos, Bige László néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta, kész támogatni Márki-Zay Péter kampányát és hozzátette, annyit ad Márki-Zaynak, amennyit csak kér. A vörösbáró péntek este az Egyenes Beszéd című műsorban már arról beszélt, hogy több millió forintot adott Márki-Zay Péternek az előválasztásra is.

Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa és elnöke, éppen háziőrizetét tölti MTI Fotó: Balázs Attila

A baloldali milliárdos úgy fogalmazott, „némi apróval„, támogatta Márki-Zay Péter kampányát az előválasztáson, vagyis több millió forintot adott neki - írja az Origo.

Ezzel szemben Bige László a GVH-bírságot már nem akarja kifizetni. Mint ismert, a vörösbáró hét éven át folytatott jogsértő kartellezést a műtrágyapiacon és okozhatott ezzel jelentős károkat a gazdáknak. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ezért 14 milliárd forintos bírságot rótt ki a versenyjogi szabályok súlyos megsértése miatt a hozzá köthető Nitrogénművek cégcsoportjának hat vállalkozására.

A pénteki intrjúból egyébként az is kiderült, a baloldali vörösbárót idegesíti, ha vörösbárónak hívják.

14 milliárdos büntetést kaptak a Bigéhez köthető vállalkozások

Ahogyan a Metropol már korábban közölte, október végén pedig 14 milliárdos büntetést kapott a Nitrogénművek cégcsoportjának hat érintett vállalkozása, valamint a Hőgyészi Agrokémiai Kft. és a Cargill Magyarország Zrt. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata megállapította, hogy a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. és vállalkozáscsoportja jogsértően törekedett éveken keresztül a partnerek és a cégcsoport közötti, illetve a viszonteladó partnerei közötti verseny, valamint az import korlátozására. A műtrágyakartell esetében a forgalmazói árverseny visszaszorítása miatt a hazai gazdák a jogsértés időtartama alatt – a tiszta versenyhelyzetben érvényesülő árhoz képest – magasabb árakkal szembesülhettek. Magyarán: a baloldali milliárdos megkárosította a hazai gazdákat.

Bige László finanszírozza a Gyurcsány–Márki-Zay-féle baloldalt

Nemrég írta meg az Origo, hogy Bige László október 8-án a Klubrádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy az előválasztási színjáték mindegyik résztvevőjét kiváló jelöltnek tartja. Hozzátette, hogy támogatni is kész őket, mivel bármilyen segítséget megadna Orbán Viktor ellen. Október 31-én a vörösbáró Gulyás Márton radikális baloldali aktivista műsorában pedig arról beszélt, hogy pénzzel is támogatná Márki-Zay Pétert, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltjét. Bige szó szerint ezt mondta: „Márki-Zay Péter nagyon jó lenne Magyarországnak”, aztán kiemelte, hogy hajlandó lenne anyagilag is támogatni a kampányát.

Gyurcsány volt államtitkárával egyeztetett a háziőrizetben lévő Bige, aki ezt követően megfinanszírozta a baloldal közvélemény-kutatását

Még márciusban írtuk meg, hogy Horn Gábor, a baloldali Republikon Intézet elnöke, korábbi SZDSZ-es országgyűlési képviselő és Gyurcsány Ferenc államtitkára a már akkor büntetőeljárás alatt lévő, háziőrizetben tartott Bige Lászlónál járt látogatóban. mindez úgy derült ki, amikor lefotózták Horn Gábort és balesetet szenvedett autóját. Horn Bige birtokáról hajtott éppen ki. A Mandiner azon kérdésére, hogy mégis mit csinált a baloldali milliárdosnál, nem reagált, ami viszont biztos, hogy Bige ezt követően finanszírozott a Republikon intézetnek egy úgynevezett nagy mintás, 5 ezer fős közvélemény-kutatást, amely vélhetően több tízmillió forintba kerülhetett. A milliárdos oligarcha tehát már a tavasz elején, házi őrizetből is pénzelte a baloldalt. Később felmerült annak a gyanúja, hogy Karácsony Gergely úgynevezett „előválasztási” kampányát is ő finanszírozhatta, ezt egyik fél sem erősítette meg, de nem is cáfolták egyértelműen az ezzel kapcsolatos sajtóértesüléseket. Karácsony látványos bukása után Bige pedig bejelentette Márki-Zay támogatását. Bige László vélhetően azért támogatja a baloldalt, mert azt reméli, hogyha hatalomra kerülnek, akkor nyomást gyakorolnak majd az igazságszolgáltatásra az ellene folyó eljárások megszüntetése érdekében.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás