RETRO RÁDIÓ

Orbán Viktor: A hatékony politikai irányítás a világjárvány elleni siker előfeltétele





A hatékony politikai irányítás a koronavírus-világjárvány elleni küzdelem sikerének előfeltétele, ez az izraeli lecke - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Benjámin Netanjahu izraeli és Andrej Babis cseh kormányfővel közös találkozóján Jeruzsálemben csütörtökön.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.11.
megbeszélés

A jeruzsálemi King David szállodában tartott csúcstalálkozó fő témája a koronavírus-járvány elleni védekezés volt.

Ha vezetés van, akkor van esély a sikerre” - húzta alá Orbán Viktor.

Rámutatott: cseh kollégájával együtt azért utazott Izraelbe, hogy megértse, hogyan vált az ország „a világjárvány elleni harc világbajnokává”, és hogyan követheti a példáját Magyarország.

A miniszterelnök emlékeztetett rá: Magyarország és Izrael barátsága élő, és ennek egyik bizonyítéka, hogy az izraeli-magyar kereskedelem mérlege tavaly is nőtt, miközben a világkereskedelem mérlege több százalékkal csökkent.

Kiemelte: az izraeli kormány - a magyar kormánnyal együtt - támogatott egy izraeli befektetést, amelynek célja, hogy lélegeztetőgépeket gyártson Magyarország területén.

Orbán Viktor megjegyezte: megtanulták, hogy egy világjárvány idején ezekből az eszközökből jobb ellátónak lenni, mint vevőnek.

A magyar kormányfő kiemelte: a világ tele van bizonytalansággal, és sokan azt állítják, hogy a pandémiák korszaka vár ránk a jövőben.

Elmondása szerint a hatékonyabb védekezés és felkészülés jegyében az izraeli miniszterelnök felvetette: Magyarország is vegyen részt egy közös nemzetközi erőfeszítésben, amelynek célja, hogy Izrael területén olyan létesítmények épüljenek ki, amelyek megkönnyítik a vakcinák és orvosságok kifejlesztését a jövőben.

A „zöld útlevelek” kölcsönös elfogadásáról egyeztetett az izraeli kormányfő Orbán Viktorral

Közös sajtótájékoztatójukon Netanjahu elmondta, több ötlet napirendre került, köztük például a „zöld útlevelek”, vagyis a koronavírus elleni beoltottságot bizonyító igazolványok elfogadása. Az izraeli kormányfő rámutatott, hogy Izrael már több országgal megegyezett a szabadabb utazást lehetővé tevő digitális immunitásigazolások kölcsönös elfogadásáról, és úgy vélte, fontos lenne Magyarországot és Csehországot is hozzáadni ehhez a körhöz.

Netanjahu közeli személyes barátjának nevezte mind a magyar, mind a cseh kormányfőt. Nagyrabecsülését fejezte ki amiatt, hogy mindkét ország missziót nyitott Jeruzsálemben, és igaz barátokként segítenek Izraelnek a nemzetközi porondon is.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás