RETRO RÁDIÓ

Kemény év vár Magyarországra Brüsszelben





„Nem több vagy kevesebb, hanem okos unióra van szükségünk” - jelentette ki az Igazságügyi Minisztérium újonnan kinevezett európai uniós ügyekért felelős államtitkára.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.09.
Európa

Ökrös Oszkár a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott: Magyarország „éltanuló” a digitalizáció, a védelmi együttműködés és a klímapolitika terén.

A migráció ügyében éberségre van szükség, „mert Brüsszel továbbra is a bevándorlók újraelosztását erőlteti” - hangoztatta.

Beszélt arról, hogy júniusban a magyar kormány veszi át a visegrádi együttműködés elnökségét, aminek komoly európai uniós dimenziója is van. Ráadásul választási kampány is lesz, így valóban keménynek ígérkezik az év.

Az az alapkoncepciónk, hogy ne legyenek magországok és periférián lévő tagállamok, hanem olyan többpólusú unió alakuljon ki, amelyben minden tagállam megtalálja a neki legmegfelelőbb együttműködési formát” - közölte az államtitkár.

Brüsszel, 2021. január 18.
Az ülésterem tükrözõdik a plenáris ülés kezdete elõtt az Európai Parlament brüsszeli székházában 2021. január 18-án.
MTI/EPA/Olivier Hoslet

„A migráció területén vagy az identitáspolitikához kapcsolódó kérdésekben az eddigi konfliktusok fokozódására kell számítani, viszont más területeken éltanulónak számítunk. Ilyen a digitalizáció, az európai védelmi együttműködés vagy a klímapolitika” - mondta.

Ökrös Oszkár kiemelte, hogy alapvető különbség húzódik a nemzetek Európáját és az európai egyesült államokat előnyben részesítő koncepciók között.

Az a probléma, hogy a hatalmasra nőtt brüsszeli intézményekben és a 2004 előtti tagállamok politikai fősodrában teljesen elfogadottá vált a föderális Európa elképzelése”, és kezdenek úgy tekinteni erre mint az integráció egyetlen lehetséges módjára - jelentette ki.

„Pedig szerintünk az integráció lényege (...) nem a nemzeti sajátosságok csorbítása és egybeolvasztása, hanem éppen az, hogy még tágabb teret nyissunk ezek számára” - tette hozzá.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás