RETRO RÁDIÓ

Inog Jakab Péter pártelnöki széke





A pr-fogásként párizsit és kiflit majszoló pártelnöknek úgy tűnik lassan befellegzik.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.10.30.
Jakab Péter felháborodás

Sok jobbikost felháborított, hogy a pártelnök „lepaktálva a hatalommal” felvette a CSOK-ot. Az elmúlt napokban több ismert politikus is szervezkedni kezdett Jakab Péter ellen- írta a Kontra.hu.

Az elmúlt hetek történései miatt komoly elégedetlenség alakult ki a párton belül, több ismert politikus is Jakab lemondását követelte. A Kontra Jobbik belső ügyeire rálátó forrása szerint sokaknál az verte ki a biztosítékot, hogy a kormányt folyamatosan támadó politikus felvette a CSOK-ot. Jakab minden nap börtönnel fenyegeti a jobboldali vezetőket, és a szegény emberek fideszes kizsákmányolásáról beszél, de persze minden ellenvetés nélkül elfogadja a „tolvaj Orbán-kormány” családtámogatását. Ezek után hogyan tud Peti hitelesen rendíthetetlen kormányellenes politikusként mutatkozni? A Kontra forrásai szerint Jakab nem tájékoztatta CSOK-járól a Jobbik vezetését. Tette mindezt úgy, hogy a pártelnök az elmúlt időszakban vasmarokkal központosította a hatalmát, és tanácsadóin kívül nem hallgat másra. Tegyük hozzá az indulatok kialakulásában szerepet játszott az is, hogy Jakab az előzetes várakozásokkal ellentétben nem jutott be az előválasztás második fordulójába, vagyis „vezetőként kudarcot vallott„. A megkeresett jobbikos forrás szavaiból kiderült, egyelőre még csak „formálódik az ellenállás”. A rendszeresen az Orbán-kormány kizsákmányolásáról beszélő Jobbik-elnök azonban jó eséllyel nemcsak ezt az egyetlen kormánytámogatást vette igénybe.

Facebookos képei alapján a Jobbik elnöke az elmúlt fél évben teljesen felújította miskolci családi házát, a munkálatok pedig nagyjából 10 millió forintba kerülhettek. Mindezt úgy, hogy még egy közel 10 millió forintos büntetés is nyomta a vállát. Utóbbi kifizetéséhez persze a szimpatizánsok támogatását is igénybe vehette. Elvben. Kérdés, hogy a vagyonnyilatkozata alapján a pár milliós megtakarítással bíró politikus hogyan tudta előteremteni az összeget. Egy biztos: minden lehetősége megvolt arra, hogy felvegye a kormány 6 millió forintos lakásfelújítási támogatását. Hogy honnét ismerhető, milyen volt Jakab háza korábban? Onnét, hogy a pártelnök még márciusban is posztolt egy képet otthonáról, azt bizonygatva, hogy puritán életvitelt folytat, azt mutogatta ,ilyen körülmények között él Miskolcon. Hullik a vakolat a bejárat körül. De aztán egyszercsak mégsem.

Jakab amúgy tökéletesen megfelel a 6 milliós lakásfelújítási támogatás feltételeinek.

Ezt a támogatási konstrukciót ugyanis azok vehetik fel, akik

  • 25 év alatti gyermeket nevelnek,
  • magyar állampolgárok és
  • legalább egy éve magyarországi tb-jogviszonnyal rendelkeznek.
  • A támogatás összege pedig maximum 3 millió forint lehet, ami a számlákkal igazolt felújítási költségek legfeljebb 50 százaléka (vagyis a teljes felújítás 6 milliós összes költség esetében maximalizálható), fele-fele arányban anyagköltségre, illetve munkadíjra vehető igénybe. A Jobbik elnöke ezeknek a feltételeknek mind megfelelt. Erre mondják vizet iszik és .... Elnök úr természetesen azóta magyarázkodik.

     





    Ezeket olvastad már?
    Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

    Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

    Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

    Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

    Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

    Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

    Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

    Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás