RETRO RÁDIÓ

Folyamatosan tárgyal a zárt ajtók mögött Márky-Zay és Gyurcsány





Egyre inkább nyilvánvaló, hogy Márki-Zay Pétert Gyurcsányék „találták fel”, miután látták, hogy Dobrev Klára nem lehet nyerő. „Füstös szobákban” már tegnap óta zajlik a két szövetséges tárgyalás-sorozata.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.20.
hétpárti egyeztetés

Márki-Zay és Gyurcsány már évekkel ezelőtt politikai szövetséget kötött. Ennek részletei azonban csak mostanában kezdenek igazán nyilvánosságot kapni - írja a Ripost.

Elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen– emlékezett vissza Márki-Zay Péter a Spirit FM egyik műsorában arra a pillanatra, amikor Gyurcsány Ferenccel tárgyalt – ezt a Mandiner vette észre. Vagyis Márki-Zay már hónapokkal ezelőtt lényegében hűségesküt tett a DK vezérének, sőt, politikai szövetséget kötött vele. Mindezek fényében meglehetősen furcsa, hogy Márki-Zay Péter a baloldali előválasztási cirkusz hajrájában megpróbálta magát jobboldalinak beállítani. A valóság azonban egészen mást mutat: Márki-Zay már évekkel ezelőtt paktumot kötött a baloldallal, és személy szerint Gyurcsánnyal. A minap saját maga ismerte be a baloldali Gyurcsány-show álvitájában, hogy szó sincs arról, hogy általa egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon, kifejezetten megígérta mindent megtesz azért, hogy baloldali kormány alakulhasson.
A Gyurcsánynéval eljátszott vitában Márki-Zay zárszóként szabályosan felesküdött a baloldalra. Szó szerint ezt mondta: (talán az utolsó mondat a legfontosabb)Azt gondolom, hogy kellően meggyőződhettek arról, hogy bárki is legyen Magyarország miniszterelnök-jelöltje, egy olyan közös programot fog végrehajtani, amelyben a baloldali programelemek és a zöld elemek, sőt a liberálisoknak kedves, fontos pontok is megvannak. Szó sincs arról, hogy egy konzervatív kormány alakulna Magyarországon.
De mostanában végleg kiderül az igazság. Gyurcsánynak és legújabb bábjának ugyanis a hétvégén, október 23-án ki kell állniuk, egy közös színpadra, hogy nyilvánvalóvá tegyék megbonthatatlan politikai szövetségüket. Nem tárgyalhatnak tovább ”füstös szobákban, hogy lezsírozzák a dolgokat„, ahogy még a nyáron maga Márki-Zay fogalmazott az ilyesfajta sötét politikai alkukról.
Beszédes az is, hogy a Gyurcsány-show legújabb szereplője egyértelműen kedveli Gyurcsány 2006-os őszödi hazugságbeszédét.
Dömötör Csaba korábban egy videót tett közzé Facebook-oldalán, amely bemutatja Márki-Zay véleményét a 2010 előtti korszakról.
A videón az hallható, amint Márki-Zay a problémákkal szembenéző, őszinte beszédnek nevezi Gyurcsány 2006-os őszödi szónoklatát.




Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás