RETRO RÁDIÓ

Botrányos bohóckodás hétről-hétre: Jakab Péter mindezt havi 6 millióért teszi





Hétről hétre folyamatosan botrányosan bohóckodik Jakab Péter az Országgyűlésben, azonban mindez több mint 6 millió forintba kerül havonta az adófizetőknek. A Jobbik elnökének luxuséletmódjára akkor derült fény, amikor a sofőrje karambolozott vele Budapesten még idén februárban. Kiderült, hogy a Jobbik elnöke sofőrrel járt, ő maga 2,4 millió forintot keres, 847 ezerért bérelhet irodát, és további 423 ezer forintot költhet lakhatásra, vagyis ennyi pénzből bérelhet magának ingatlant havonta. Mindezek mellett 2,4 millió forint áll rendelkezésére az úgynevezett képviselői alkalmazotti keret révén. 



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.31.
botrány

Jakab Péter bohóckodása nem most kezdődött el az Országgyűlésben. Miután tavaly októberben vereséget szenvedett az antiszemita Bíró László a szerencsi időközi országgyűlési választáson, a Jobbik-elnök egy zsák krumplit akart adni Orbán Viktor miniszterelnöknek. Mindezért 4,4 milliós bírságot kapott. Jakab később sem állt le, többször gyalázta a kormánypárti képviselőket, és ezért többször el is vették tőle a szót.

Jakab Péter azonban a parlamenti bohóckodását az adófizetők pénzéből állja. Havonta megközelítőleg 6,2 millió forintnyi tiszteletdíj és juttatás jár Jakab Péternek. A Jobbik elnöke előtt az átlagember számára elképzelhetetlen távlatok nyíltak meg, hiszen többmilliós fizetése mellett sofőr furikázza, luxusirodát és a főváros elitnegyedében található lakást bérelhet, de akár milliókat szánhat bizalmasainak kifizetésére is. Vagyonnyilatkozata szerint ugyan papíron nincs saját autója, ám korlátlan benzinkártyát az erre igényt tartó képviselőkhöz hasonlóan ő is kapott.

Régóta figyelem a hozzászólásainak azokat az elemeit, amelyek arról szólnak, hogy ön egy szegény ember. De ön nem mond igazat, ön egy sikeres ember. Miért csinál úgy, mintha ez nem lenne így? Ön több millió forintot keres, ön többszörös milliomos. Nem sajnáljuk öntől, csak értetlenül állunk az előtt, hogy eljátssza itt a szegénylegényt, miközben minden hónapban több millió forintot keres, saját autója, saját sofőrje, saját titkársága van, és ezért nekünk tesz szemrehányást. Ez kétszínűség, képviselő úr – jegyezte meg Orbán Viktor miniszterelnök a Jobbik elnökének, Jakab Péternek adott viszonválaszában a Parlament 2021. március 16-i ülésén.

Sofőrje is van Jakabnak

Jakab Péter luxuséletmódjára akkor derült fény, amikor február 22-én balesetet szenvedett az az autó, amiben ült. Jakab sofőrje elismerte, hogy ő volt a vétkes. A balesetet okozó személygépkocsit, a Skoda Octaviát a Porsche Hungária Kft.-től lízingeli Jakab az adófizetők pénzén.

A baleset helyszínén feltűnő Hajnády Kristóf a füzesabonyi Jobbik tagja volt, 2014-ben a párt képviselőjelöltje. Ezt követően került ki róla a kép, ahol épp Auschwitzban mutatja a győzelem jelét, amit Facebook-oldalán is megosztott. Azt is lehet tudni róla, hogy a háborús bűnös Alfred Jodl az egyik példaképe, de szélsőséges nézeteit támasztja alá az is, hogy Adolf Hitler fotóját is megosztotta.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás