A NAV az online számla rendszer 2018-as bevezetése óta biztosít ingyenes számlázó programot a belföldi adóalanyoknak, amivel az online számlaadat-szolgáltatás automatikusan teljesíthető. Most ehhez az ingyenes számlázó programhoz fejlesztett a hivatal az iOS (iPhone) és Android operációs rendszerekkel is kompatibilis online számlázó applikációt.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető, és a hozzá tartozó ugyancsak ingyenes mobilapplikációval nem jelent plusz adminisztrációs terhet a július 1-jén életbe lépett kiterjesztett adatszolgáltatási kötelezettség sem. Az app elsősorban azoknak az adóalanyoknak jelent segítséget, akik jelenleg számlatömbből állítanak ki számlát, vagy értékesítéseik, szolgáltatásaik nem helyhez kötöttek, számlaadási és számlaadat-szolgáltatási kötelezettségüket így ezek az adóalanyok is könnyen teljesíthetik. A használathoz nem kell más tenni, csak előzetesen regisztrálni az online számla rendszerbe. A mobilapplikáció funkciói lényegében megegyeznek az online számlázó program funkcióival.

A kiállított számla az appon és az online számlázó webes felületén is bármikor visszakereshető, megnyitható, továbbítható. Az applikációval számlázó felhasználó a számla kiállítása után azonnal elküldheti elektronikus számláját akár mms-üzenetben, e-mailben, Viber üzenetben, vagy Facebook messengeren keresztül. Az alkalmazásban elvégezhetőek a legfontosabb műveletek, és a rögzített számlák adatait a program nem az alkalmazáshoz használt okostelefonon, hanem felhőben tárolja, így az adatok nem vesznek el készülékváltáskor sem.

Fotó: Metropol/Cser Dániel

Az alkalmazást itt tudod letölteni:

iPhone

Android

 

[most_read_articles]