Apple Watch 6 és Apple Watch SE

Apple Watch 6

A bemutató első terméke az Apple Watch Series 6 okosóra volt. Az újdonság aranyszínű rozsdamentes acél (40 vagy 44 mm) tokkal, vagy ezüst és kék színű alumíniumtokkal, illetve vörös színekben elérhető. Az óra új infravörös szenzorának segítségével már véroxigén-szintet is mér, ez 15 másodpercet vesz igénybe, éjjel, alvás közben automatikusan is ellenőriz majd. A teljesítmény 20 százalékkal nagyobb az előző generációhoz képest, napfény alatt még jobban látható, érkezett egy csomó új számlap is.

Apple Watch SE

Nagy meglepetésre bemutatták a tömegeknek szánt Apple Watch SE okosórát is, mely gyakorlatilag a három előző generációs óra keveréke: nincs benne EKG-funkció, a Series 5 mindig bekapcsolt kijelzőjét is mellőzték belőle, továbbá a most hivatalossá vált Series 6-tól eltérően a véroxigén szintjét sem képes mérni. Viszont van benne gyorsulásmérő, giroszkóp, és a vízszinttől való magasság megállapítására képes altiméter, képes követni az alvást, detektálni az eleséseket, figyelni a kézmosásokat.

Az új órák már kaphatóak is! Az Apple Watch Series 6 40mm-es modell 159 990 forinttól, a 44mm-es pedig 169 990 forinttól elérhető több színben is, ezen kívül létezik még rozsdamentes acél tokos változat is 289 990 forinttól. Az Apple Watch SE pedig már 109 990 forinttól kapható, akár fonott szíjakkal is!

Bemutatkoztak az új iPad-ek is

Nem csak új Watch okosórákkal készült az őszre az Apple, bemutatta az iPad és az iPad Air táblagépeinek idei kiadásait is. A két modell közül a nyolcadik generációs iPad nem lett túl izgalmas, az olcsóbb gép mindeössze annyiban lett jobb az elődjénél, hogy Apple A10 helyett már Apple A12 Bionic processzort használ, így gyorsabb lett a működése. Ezen felül viszont semmi nem változott jelentősen, maradt a Home gombba integrált ujjlenyomat-olvasó és a 10,2 hüvelykes Retina kijelző. A gép wifis kiadása 134 990 forintnál, míg a mobilnetes változata 184 990 forintnál kezdődik, mindkét esetben 32 GB-os tárhellyel kell beérnünk.

Bemutatásra került viszont az új iPad Air, mely már sokkal érdekesebb, mivel megkapta az iPad Próban debütált dizájnt, ráadásul ötféle színben (ezüst, szürke, arany, zöld és kék) kapható. Ez az iPad Air már USB-C csatlakozót használ, így lehetőség van a 20 wattos gyorstöltésére, továbbá az 5 Gbps sebességű adatkábeles fájlmásolásra. Érdekesség még, hogy a tabletben debütált az Apple A14 Bionic processzora, mely a néhány hét múlva bemutatkozó iPhone 12 mobilokat is hajtja majd. A tablet októerben kerül itthon a boltokba, 32 vagy 128 GB háttértárral lesz kapható, a csak wifis változata 239 990 forintnál kezdődik.

Apple One: Egy előfizetés mind felett

A cég úgy döntött, hogy minden szolgáltatását egy fedél alá hozza, ez lesz az Apple One! Egy kalapba kerül az összes népszerű szolgáltatás, úgy mint az Apple Music, az Apple TV+, az Apple Arcade és az iCloud. Ez az új, egységesített megoldás ősztől hazánkban is elérhető, és kétféle opciót kínál. Az Egyéni előfizetés 3350 Ft/hó díjjal, tartalma: Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade és iCloud 50 GB tárhellyel. A Családi előfizetés 4450 Ft/hó díjszabással ugyanazokat az opciókat kínálja, mint az Egyéni, csak 200 GB iCloud tárhellyel.