RETRO RÁDIÓ

A legújabb abroncsújdonságok a középkategóriás abroncsmárkák világából





Amikor új abroncsot szeretnénk vásárolni, először fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy milyen vezetési szokásaink, és milyen autónk van. Emellett persze azt is el kell döntenünk, hogy mennyit szánunk az adott abroncsra. (X)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.05.
utazás

Vannak, akik a mindennapi használat mellett sem szeretnének prémium abroncsra költeni, de nem is várnak el ugyanolyan teljesítményt, mint egy prémium minőségű abroncstól. A prémium és a felső-közép kategóriás márkák mellett, számos középkategóriás márka is képviselteti magát az abroncsok piacán.

Számos olyan márka van, mely valamelyik nagy prémium márka gyártójának a tulajdonát képezi, a Michelin esetében például a BF Goodrich vagy a Kleber. Ugyanakkor rengeteg önálló középkategóriás márka is van a piacon, melyek méltán tettek szert nemzetközi hírnévre, mint a Hankook, a Falken, a Cooper, a Nokian, a Kumho, vagy a Toyo. Ezek a középkategóriás márkák is állnak elő évente újdonságokkal. Lássuk, hogy az elmúlt évben melyik márka milyen újdonságot dobott piacra téli gumi kategóriában, és hogy mi várható a 2021-es évben.

A Michelin és a Continental középkategóriás márkáinak újdonságai

A Michelin középkategóriás márkái közül a 2020-as évben csak nyári gumi tekintetében hozott újdonságokat, ám offroad abroncsok tekintetében 2019-ben két újdonsággal is bővítette a termékpalettáját. A BFGoodrich Mud Terrain T/A KM3 és a BFGoodrich Mud Terrain T/A KM3 7,5/100 R16 abroncsok 2019-ben kerültek piacra, és meglehetősen népszerűnek bizonyultak a terepjáró abroncsok között.

A Michelin másik híres középkategóriás márkája a Kleber az elmúlt években nem bővített a téli gumi termékpalettáját. Ugyanakkor az Uniroyal számos új téli abroncsot dobott piacra tavaly, és így lesz ez az idei évben is. Az Uniroyal bár Amerikában a Michelin csoport érdekeltségébe tartozik, Európában a Continental csoport abroncsa, és 2020-ban az Uniroyal Snow Max 3 abroncsot dobták piacra, mely kifejezetten kisteher járművekre és személyszállító kisbuszokra lett tervezve. A 2021-es évben az Uniroyal WinterExpert kerül a piacra a téli személyautó abroncsok kínálatát erősítve.

Újdonságok a legelismertebb középkategóriás abroncsmárkáktól

A Nokian téli abroncs kínálata a 2019-es és a 2020-as évben is bővült. A Nokian WR Snowproof 2019-ben került piacra, és már abban az évben az Autobild teszten vizsgálták, ahol egy jó minősítéssel és egy 13. hellyel zárt több középkategóriás márkát is magam mögé utasítva. 2020-ban az ADAC is hasonlóan jó véleménnyel volt az abroncsról, ahogyan több már teszten is jó eredményt ért el. Ugyanebben az évben a Nokian kisteher abroncs és SUV abroncs kínálata is bővült a Nokian Hakkapeliitta C3 és Nokian Hakkapeliitta R3 SUV abroncsokkal, 2020-ban pedig a Nokian WR Snowproof P került a piacra.

A Cooper szintén 2019-ben hozott téli gumi újdonságot, méghozzá a Cooper Discoverer Winter-t, amely a 2019-es Autobild teszten a 6. helyen végzett a 215/60 R17 méretkategóriában. A Kumho esetében a 2020-as év hozott újdonságot, a Kumho WinterCraft WP72 abroncsot. A Toyo szintén 2020-ban dobta piacra a legújabb téli abroncsát, a Toyo Observe S944-t.

(X)





Ezeket olvastad már?
Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

Óriási bejelentést tett a NASA: megtörtént az újabb történelmi holdra szállás

5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

5 hétköznapi jel, ami arra utal, hogy Téged is raboltak már el ufók

Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

Csupán ezek az emberek élhetik túl a 2023-as világvégét: aggasztó számokat közölt az időutazó

Ha ezeket a jelszavakat használod, nagy bajba kerülhetsz!

Ha ezeket a jelszavakat használod, nagy bajba kerülhetsz!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás