Bár a szőke a legirigyeltebb hajszín, a Lafferton.hu által közzétett felmérés szerint, a legtöbben – a megkérdezettek 42 százaléka – mégis barna hajat szeretnének. Szőkére a megkérdezettek 36 százaléka, vörösre 16 százalék, feketére pedig mindössze 4 százalék vágyik. A nők több mint harmada nem olyan hosszúságú hajat visel, mint amit szeretne.

A szőke nők gyakran kacérkodnak a sötétebb hajszín gondolatával (Fotó: Shutterstock)

A favorit természetesen a hosszú haj, a hosszú hajúak 80 százaléka elégedett is a hajának hosszával. A szőke nők gyakran kacérkodnak a sötétebb hajszín gondolatával, összességében a fekete hajú nők a legelégedettebbek a frizurájukkal.

A nők többsége szerint a férfiak a szőke, hullámos, hosszú hajra buknak – de csak 2 százalékuk visel ilyen frizurát. Ezzel szemben a felmérés kapcsán megkérdeztünk 100 férfit, akik kétharmadának a barnák és feketék tetszenek inkább, míg a szőkékre csak 22 százalékuk bukik” – számolt be a felmérés eredményéről Lafferton Annamária, az elrontott frizurák helyrehozásának mestere.

Hozzátette: A megfelelő hajszín kiválasztása nagyon lényeges, de a legnagyobb problémát egy frizura esetében az jelenti, ha az egyáltalán nem illik viselőjéhez.