RETRO RÁDIÓ

Stresszmentes karácsonyt szeretnél? Ezeket tartsd be hozzá!





Nem tudod, hogyan kezd hozzá az ünnepi készülődéshez? Ezek a tippek biztosan a segítségedre lesznek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.12.
karácsonyi készülődés

Amiből biztos nem lesz boldog karácsony, az az utolsó pillanatokra halasztott kapkodó készülődés. Néhány jó tanács megfogadásával azonban a karácsony valóban békés és boldog lehet!

Tippek a nyugodt karácsonyhoz!

Hogyan kezdj hozzá?

Vásárolni a többség jobban szeret, mint takarítani, azonban a rendrakás és a ház alapos kitakarítása alapfeltétele annak, hogy utána valóban képes legyél a lényeges dolgokra koncentrálni.

A konyha kulcskérdés!

A konyhában különös gonddal járj el. Tisztítsd ki a szekrényeket, és szabadulj meg mindazon élelmiszerektől, amik már egy éve csak kallódnak a polcokon. Nézd át a hűtő tartalmát, és a következő héten főképp abból főzz, amit a hűtőben találsz. Azt is megteheted, hogy a felgyűlt ételekből egy-két hétre előre megfőzöl, lefagyasztva a kész ételeket, így két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen munka után már főznöd sem kell, és közben a hűtőben is lesz hely a karácsonyra vásárolt élelmiszereknek.

Semmit ne hagyj az utolsó pillanatra!

Ha ajándékot vásárolni indulsz, főképp a gyerekekre koncentrálj, az idősebbeknek – hacsak nincs konkrét kívánságuk, amit pár perc alatt megvásárolhatsz –, készíts sósrudat, bejglit, hókiflit, mézeskalácsot, vagy akár ünnepi kekszet. Ezek sokáig elállnak, így ha ilyenekkel leped meg távoli szeretteidet, ezeknek bizonyosan helyük lesz majd az ünnepi asztalon. Számos futárcég segíthet abban, hogy az ajándékaid célba érjenek, viszont jó előre rendeld meg a szolgáltatást, mert minél közelebb a karácsony, annál elfoglaltabbak lesznek az ilyen vállalkozások.

Karácsonyi képeslapokkal és kis ajándékcsomagokkal is köszöntheted barátaidat!

Ha végeztél a legfontosabbakkal, esetleg szerezz be néhány papírdobozt, amiben elküldheted apró meglepetéseid azoknak, akikkel idén nem tudsz együtt ünnepelni. Ezeket azonban mielőbb add postára, hogy időben a címzetthez érjenek! Ha pedig szűkösek a lehetőségeid, egy szép képeslappal is tudathatod szeretteiddel, hogy gondolatban az ünnepek alatt is velük vagy.

Még most találd ki, mit viselsz az ünnepek alatt!

Nézd át ruhatáradat, és szerezd be azokat a holmikat, amikről úgy gondolod, viselni szeretnéd őket karácsonykor. Csak arra ügyelj, hogy egy üzletben negyed óránál többet semmiképp ne tartózkodj!

A szeretet ünnepén ajándékozz szeretetet!

Bizonyosan élnek olyanok a környezetedben, akik a járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek, így most különösen fontos, hogy rájuk is gondolj! Ha teheted, támogasd őket egy szatyor főznivalóval, vagy keresd elő azokat a holmikat, gyerekjátékokat, amikre családodban már nincs szükség, és add azoknak, akiknek idén karácsonykor nélkülözniük kell. Adni mindig jobb, mint kapni, arról nem beszélve, hogy egy ilyen akció kifejezetten motiválhat abban, hogy a lakásodban felhalmozódott felesleges tárgyaktól megszabadulj, hogy olyan helyre kerüljenek, ahol azokra valóban szükség van!

Tegyél félre pénzt!

Tegyél félre vésztartalékot, amivel a következő fizetésig akkor is átvészelheted az év utolsó napjait, ha az ünnepi ételek és italok már elfogytak. Fontos, hogy minden olyan alapvető dologra maradjon pénzed, amiket a hétköznapokban nem tudsz nélkülözni, beleértve ezekbe a higiéniai szereket és a gyógyszereket is! Lehetőleg ezen felül is dugj el valahová annyi pénzt, hogy ha valami váratlan történik, akkor se kerülj pénzzavarba.

A kevesebb néha több!

A kevesebb néha több – vagyis nem szükséges olyan kiadásokba verned magad, amik egzisztenciálisan bizonytalan helyzetet teremtenek az életedben. Mindig azt mondjuk, a karácsony a szeretetről szól – és ez, ebben az évben különösen igaz.





Ezeket olvastad már?
Erre vigyázz! Életmentő lehet, hogy mikor vacsorázol!

Erre vigyázz! Életmentő lehet, hogy mikor vacsorázol!

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Ez a csillagjegy jól gondolja meg, mit szeretne bevonzani, mert ma valóra válhat

Ez a csillagjegy jól gondolja meg, mit szeretne bevonzani, mert ma valóra válhat

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás