RETRO RÁDIÓ

Ilyenek a sikkes nagyik a nagyvilágból





Aki 2020-ban azt képzeli, hogy a szépkorúak kizárólag otthonkát, sötét ruhákat, kinyúlt mellényt és kockás szövet papucsot viselnek, az egyáltalán nem követi a divatot. A stílust a 70 pluszos korosztály is magáénak érzi, és ennek megfelelően viselnek bátran színeket. Az is előfordul, hogy ők diktálják a divatot.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.09.
divat

A valódi stílus a divatszakemberek szerint 40 éves kor fölött alakul ki, de rengetegen vannak, akik senior korukban is meg is tudják mutatni színes személyiségüket az öltözékükkel. A divat nem válogat, és már leáldozott annak a sztereotípiának is, hogy mindenki öltözzön a korának megfelelően, és az idősebb generáció legyen láthatatlan. Nincs olyan szabály, hogy ahogy sokasodnak a szülinapi tortán a gyertyák, úgy kerülnek a színes ruhák tiltólistára. Igazi hetven pluszos stílusikonok születnek az online térben akik vallják, hogy az életkor csak egy szám, és nem az határozza meg az embert.

A stílust a 70 pluszos korosztály is magáénak érzi

Iris, aki egy híján 100

A legismertebb matuzsálem korú stíluskirálynő augusztusban töltötte be a 99. életévét. Iris Apfel New York-i üzletasszony, belsőépítész és hivatásos divatikon. Street style bloggerként kezdte modellkarrierjét, ma pedig a világ egyik legjobb modellügynökségével, az IMG-vel dolgozik, amely többek között Gisele Bünchent is felfedezte. Iris Apfel egyébként is karizmatikus személyiség: kilenc amerikai elnöknek segített újrabútorozni a Fehér Házat. Truman, Eisenhower, Kennedy, Johnson, Nixon, Ford, Carter, Reagan és Clinton is az általa megálmodott enteriőrben élt. Hitvallását egyetlen mondatban fogalmazza meg: „Nem tudsz mindenkinek megfelelni.”

Beatrix, a főnixmadár

A 80 éves Beatrix Ostnak a bőrrák egy Z alakú heget hagyott a homlokán. Ezt a személyes borzalmat változtatta szépséggé, egy világos tetoválással. Jelmondta: jó helyen vagy a testedben! A Charlottesville-i asszony egyébként ismert kortárs művész: író, színész, festő.

Lin véletlenül lett stílusikon

A 65 éves egyetemi professzor asszony öt éve indította el az „Accidental Icon” című oldalát, mert bosszantotta, hogy a divat csak a fiatalokat szólítja meg egy olyan világban, ahol tilos megöregedni. „Olyan hétköznapi nőkhöz szeretnék szólni, akik érdekesek. Akik városi életet élnek, vannak gondolataik és békében élnek magukkal. Lin Slatera pillanatok alatt a New York-i Fashion Week kifutóján találta magát és világsztár lett. A nőnek, aki eltörölte a tabut, hogy az öregedés láthatatlanná tesz, a legfiatalabb követője 13, a legidősebb pedig 90 éves, és számtalan országból, mindenféle kultúrából figyelik a közösségi oldalait.

Helen, a legmenőbb dédi

Helen Ruth Elam büszkén vallja, hogy ő egy igazi Insta celeb. A 92 éves nagyi különös ismertető jele az élénk smink, a vagány és extrém szettek, valamint az a lenyűgöző lázadás, ami a tinédzserekre jellemző. Neon dzseki, pink rúzs és elképesztő életszeretet jellemzi a Baddie Winkle néven futó, egy Kentucky farmon élő dédit. Karrierjét egyik dédunokájának köszönheti, ő osztott meg az Instagramján egy fotót, amelyen Baddie Winkle egy rövidnadrágban pózolt. Így robbant be a legnépszerűbb influenszerek közé, ma már alanyi jogon majdnem 4 millió rajongója van.

A férfi, aki újraértelmezte a vénember fogalmát

Fotó: Facebook , a 65 éves francia egyszerre vagány, titokzatos és elegáns. Az eredetileg jogász végzettségű férfi a reklámiparban dolgozott, de nem a kamerák előtt. 60 évesen szakállt növesztett, posztolni kezdett az Instagramon és szinte azonnal felfedezte egy modellügynökség. Ma már az Urban Talents, az M Management és az Agence Silver is foglalkoztatja. Számos magazin címlapján szerepelt, és Arzén nevű macskája is sztár lett, akivel szívesen pózol közös fotókon. Vallja: a stílus fontosabb, mint a szépség.

 





Ezeket olvastad már?
Így ettek ők! Ezek voltak a magyar írók kedvencei

Így ettek ők! Ezek voltak a magyar írók kedvencei

Olyan kozmikus együttállás következik, amire több mint 80 éve nem volt példa: kártyavárként dőlhet össze az, amit eddig felépítettünk

Olyan kozmikus együttállás következik, amire több mint 80 éve nem volt példa: kártyavárként dőlhet össze az, amit eddig felépítettünk

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

Meglepő akadályokat görget az élet néhány csillagjegy elé ma

Meglepő akadályokat görget az élet néhány csillagjegy elé ma

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás