RETRO RÁDIÓ

Szakértői tanácsok a házunk felújításához





A vásárlókért és egymásért kerül megrendezésre az európai kereskedelem napja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.08.
tippek

Soha nem látott mértékben drágultak idén az építőanyagok, azonban azoknak is létezik megoldás, akik kifutnának a költségvetésükből: felkészült szakemberek segíthetnek kiválasztani, mi lenne az ár és a minőség szempontjából is ideális az otthonunk felújításához.

A Covid keltette bizonytalanság is oka annak, hogy a 2021-es évben elszálltak az építőanyagok költségei: a betonacél ára megduplázódott, a hungarocell ára 40-50 százalékkal emelkedett, míg az építőfáért közel két és félszer annyit fizethetünk köbméterenként, mint a pandémia előtt.

„Kevesen számítottak ilyen mértékű változásra, hiszen az árak az elmúlt években viszonylag stabilak voltak, függetlenül a piac mozgásától. Éppen ezért teljes nyugalommal rendeltek – vagy halasztották kébbre a rendelést – az emberek. Március körül azonban hirtelen megugrott az igény az építőanyagokra, amit tovább fokozott az alapanyaghiány” – mondja Dalos András, a Dalos Tüzép ügyvezetője.

Szakértők segítenek jól gazdálkodni a büdzsénkből

Az árváltozás miatt az év közepére kissé megtorpant az építőanyagok iránti kereslet. Sokan abban bíztak, hogy az év második felére visszaesnek az árak, ez azonban nem így történt: az alapanyaghiány továbbra is fennáll. De mit tehet az, aki ebben az időszakban szeretne építkezni? Hol és hogyan tudná optimálisan elkölteni a pénzét?

Dalos azt tanácsolja: első lépésben vegyük fel a kapcsolatot egy szakemberrel, aki akár évtizedes rutinnal rendelkezik az építőanyagok területén. Így profi segítséget kaphatunk abban, hogyan hozzuk ki a lehető legtöbbet a számunkra adott költségkeretből.

„Ilyen emelkedett árak mellett különösen érdemes hozzáértő segítségét kérni, például azért, hogy egy építőanyag ötvenféle típusa közül kiválassza az öt számunkra legjobbat. Ezek közt már a pénztárcánk alapján dönthetünk. Sok építőanyagra még a mostani helyzetben is van olcsóbb, elérhetőbb alternatíva.”

Jó helyettesítő építőanyagok a jelenleg szinte elérhetetlenek

A házépítés és -felújítás mindenesetben hosszú távú, akár 20–30 évre szóló befektetés. Nem jó, ha két év múltán vakarjuk a fejünket, mert például a szigetelőréteg lehetett volna 5 centivel vastagabb” – mondja az ügyvezető.

A tüzép oldalán keresztül ingyenesen vehetjük fel a kapcsolatot a szakemberekkel, kötelezettség nélkül tudunk egyeztetni velük telefonon és írásban is:

„A jövőt nem látjuk előre, de a jelenlegi piaci környezetben nem bízunk benne, hogy rövid távon, akár a következő év során visszaesnek az árak. Ha viszont valaki nálunk megtalálja a megfelelő építőanyagot, akkor a befizetett anyagok árát garantálni tudjuk.”

A következő hónapokban akár még további építőanyagok ára is emelkedhet. Eddig a faanyagok, a betonacél és a hungarocell szigetelők drágulásától volt hangos a média, amelyet a külföldről behozott építőanyagok gyártói árának emelkedése okozott. A tél közeledtével azonban az energiahordozók árának emelkedéséről szólnak a hírek, ami további építőanyagok drágulását hozhatja magával. A tégla és a tetőcserép égetéséhez használt kemencék működtetéséhez nem kevés energiára van szükség, amelynek az ára most jelentősen emelkedhet, a gyártás költségének növekedését pedig a tégla és a tetőcserép árának növekedése követheti.

tran bízzuk rá magunkat a kereskedőkre!

November 5-én rendezik meg az európai kereskedelmi napot, amelyen az építőipar is képviselteti magát. A rendezvény célja az Európai Unión belüli kereskedelem támogatása, a figyelem felhívása annak fontosságára. De nem csak a kereskedőkről emlékeznek meg, a vásárlóknak is számos meglepetéssel szolgálnak majd.





Ezeket olvastad már?
Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás