RETRO RÁDIÓ

Rend vs trend: mi legyen egy íróasztalon?





Elkezdődött az iskola, ebből az is következik, hogy újra rendetlenség van a gyerekek íróasztalán. Mutatunk pár ötletet, amivel könnyen elkerülhető a kupi kialakulása. Ha a gyerekek fejével gondolkodunk a pakolás témájában, hamarabb célt érünk, mintha arra várunk, hogy önszántukból rendet tartanak asztalukon.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.11.
ceruzatartó tanszer íróasztal

Semmi nem elég

Akárhány fiókja is van az íróasztalnak, az biztos nem elég, mert vannak tárgyak, amit a kisdiákok nem szeretnek elpakolni, még akkor sem, ha nem minden nap használják. Szereljünk egy polcot közvetlenül az asztal fölé, amire a gyerek döntheti el, hogy miket tesz; csak annyi legyen az elvárás, hogy ezek a tárgyak kapcsolódjanak a tanuláshoz.

Jelszó: tárolás

Egy íróasztal sosem elég nagy, ezt még a felnőttek is tudják. Megvehetjük a legnagyobb felületű bútort az iskolásnak, de az is terítve lesz a tankönyvekkel, füzetekkel, írószerekkel. Ez utóbbiaknak azonban találhatunk máshol is helyet: fúrjunk egy lécet a falra, amire akár szöggel, akár ragasztóval illesszünk műanyag poharakat, befőttes üvegeket, dobozkákat, amelyekből könnyű kivenni a ceruzákat, tollakat, vonalzókat.

Fotó: Shutterstock

Szemét ügy

Bár a felnőttek nem értik az okát, de a gyereknek „nehéz” kivinni a szemetet. Tegyünk az íróasztal mellé vagy alá egy szemetes kosarat, így a csoki papírok, elrontott rajzok, stb. nem az asztalon foglalják a helyet.

Nem csak praktikus, de jó móka is

Akinek van íróasztala, annak szüksége van írószertartóra is. Nem kell azonban megvenni, hiszen többféle stílusban elkészíthető otthon is, minden háztartásban fellelhető tárgyakból. Azon túl, hogy saját dizájnunk lehet, pénzbe se kerül, ráadásul együtt valósíthatjuk meg a gyerekkel. Használhatunk üres befőttes üvegeket, amit lefesthetünk (akár körömlakkal is!), ragaszthatunk rá matricát, papírképet, gombokat, szalagokat, csipkét, flittert. De az üres tusfürdős- és samponos flakonokat is felhasználhatjuk. Levágjuk a tetejét, ferdén, cikkcakkosan, és erre is bármit ragaszthatunk. A wc-papír gurigákat festhetjük, vagy anyaggal bevonjuk, és 3-4 hengert rögzítünk ragasztóval, vagy kötözővel, és kész is a saját tolltartó.

Fotó: GettyImages

 





Ezeket olvastad már?
Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás