Indulhat a karácsonyi készülődés!





Hamarosan itt a karácsony, ezzel együtt az ünnepi hangulat és a készülődés is kezdetét veszi. Ez az időszak sokak számára stresszel jár és kimerítően hat rájuk, de nem muszáj ennek így lennie. Alakíthatjuk úgy, hogy a december egy izgalmas és szeretetteljes hónap legyen, ez kizárólag hozzáállástól függ. Fontos azonban, hogy a legnagyobb kihívást jelentő tennivalókat tervezzük meg előre, így mind a menüt, mind pedig az ajándékokat jó előre átgondolni. (X)



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.11.25.
ajándékozás

A karácsonyi készülődés időszaka

Mi más kínálna ideálisabb környezetet és inspirációt, mintha már november végén elkezdünk díszeket és meglepetéseket beszerezni. Itt az ideje elindítani az első ünnepi lejátszási listát, illetve meggyújtani pár illatos gyertyát, hogy hangulatba kerülhessünk. Jöhetnek a meleg és puha plédet, a forró italok, amikkel bármelyik este kellemesen bekuckózhatunk. Vegyünk a kezünkbe egy papírt és egy tollat és kezdjünk el gondolkodni azon, hogy mit is fogunk főzni az ünnepi asztalra, illetve, hogy mit adunk át a szeretteinknek.

A meglepetések kiválasztása

A legtöbb fejtörést talán a menü összeállítása jelenti, de szorosan ott van mellette a tökéletes meglepetés kiválasztása. Akadhatnak rokonok, akiknek szinte azonnal tudjuk, hogy mit is adjunk át, de biztosan van olyan ismerős, aki kapcsán egyszerűen semmi nem jut eszünkbe. Ilyenkor jól jöhetnek az olyan hagyományos változatok, mint például a ruhák, lakástextíliák, de jó megoldás lehet bármi, amiről mindig eszébe jutunk majd a másiknak. A karácsonyi ágyneműhuzat ajándékba például egy remek választás, hiszen ezeknek a dolgoknak mindenki hasznát tudja venni, legyen kicsi vagy nagy, fiatal, illetve idős ismerős vagy barát.

Legyen bármekkora is a rokonság, az online lehetőségeknek hála, bárki megtalálhatja a tökéletes meglepetést, amit a fa alá lehet tenni. Sok helyen akár egyszerre is beszerezhetjük azokat a dolgokat, amiket az egyes családtagoknak szeretnénk átadni, legyen szó játékokról vagy éppen divatos ruházati termékekről egyaránt. Természetesen, ha kreatívnak érezzük magunkat, akkor nyugodtan készíthetünk kézzel gyártott, ötletes apróságokat.

A karácsonyi menü összeállítása

Ahogy már említettük, az ünnepi főzés is hatalmas fejtörést okozhat, főleg egy nagy családban, ahol nem mindenki fogyaszt el minden finomságot. Mindenképpen érdemes többfélét készíteni, amiben van húsos, vegetáriánus, hideg, illetve meleg fogás egyaránt. Így nagy a valószínűsége, hogy minden vendég talál magának szívesen fogyasztott karácsonyi ételt. Ha szükséges, nyugodtan térjünk el a hagyományoktól, nem minden esetben van szükség halászlé és rántott hal kombinációra. Legyünk kreatívak, hiszen a menüsor összeállítása izgalmas is lehet.

Összegezve

A karácsonyi készülődés tehát okozhat problémát és stresszt, de ha sikerül előre tervezni, akkor megspórolhatjuk magunknak a sok fejtörést. Ehelyett sokkal nyugodtabban és meghittebben telhet majd a decemberi időszak.

(X)





Ezeket olvastad már?
Kié lesz a legszebb kert?

Kié lesz a legszebb kert?

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

8 + 1 dolog, amit talán te sem takarítasz a konyhában, pedig kellene

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Pofonegyszerű módszerrel varázsolhatod nagyobbá a kertedet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás