RETRO RÁDIÓ

Hol jobb élni: a fővárosban vagy az agglomerációban?





Nagyon közkedvelt manapság az agglomeráció. Rengetegen költöznek ki a fővárosból, azonban nem biztos, hogy minden szempontból a vidéki élet a legjobb megoldás.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.18.
költözés

Az utóbbi években rengetegen hagyták maguk mögött a nyüzsgő fővárost és költöztek ki az agglomerációba egy csendes kertes családi házba. Azonban a költözés előtt fontos mérlegelnünk pár dolgot, mielőtt új életet kezdünk. Egy biztos, bárhogyan is tervezünk az ingatlanvásárlásnál, legyen szó fővárosról vagy az agglomerációról, álmaink otthonának elérésében nem a képzelőerőnk, hanem csak is a pénztárcánk fog határt szabni.

Életünk egyik legjobb döntése volt

A férjem és én is Budapesten születtünk és itt is nőttünk fel. A házasság után született meg az első gyermekünk. Ekkor még elegendőnek bizonyult a kétszobás budai lakásunk, de amikor tudtuk, hogy úton van a második fiunk, már erősen gondolkodtunk a költözésen. Tíz éve költöztünk ki, és életünk legjobb döntésének bizonyult. Egy csendes, nyugodt utcában lakunk, egy nagy kertes családi házban. Fontos szempont volt, hogy infrastrukturálisan jól ellátott településre költözzünk, ami nyilván az ingatlanárakban is meglátszott, de ez sok szempontból is kifizetődő. A szomszédokkal jó a kapcsolatunk, egész jó kis közösség alakult ki az utcában. Azóta már a kisebb gyermekünk is 9 éves lett, a lakhelyünkön jár iskolába, ahová a bátyja is, mindössze 10 perc sétára az otthonunktól. Bár a férjem és én is Budapesten dolgozunk, tudunk együtt menni, így nem kell két autóval közlekedni – mondta Andrea.

(Fotó: Shutterstock)

A fővárosban minden adott

– Mi Pest megye egyik községéből költöztünk be Budapestre. A férjemmel itt kaptunk munkát és ide is terveztük a közös életünket. A beköltözéssel napi 1 órával kevesebbet utazunk a munkába. A XI. kerületben egy 3 szobás lakásban élünk 5 éves gyermekünkkel. Nagyon szeretünk itt lenni, hiszen minden közel van. A régi lakhelyünkön utazni kellett a nagyobb hipermarkethez, a drogériákhoz, de még a postához is. Itt minden elérhető távolságban van. Emellett a kertes házat gondozni kell. Ott a nagy kert, ahol minden évszakban van bőven teendő. A mi életvitelünkbe ez jelenleg nem fér bele, ezért is költöztünk társasházba. A vidéki élettel egy csomó programlehetőségből kimaradtunk vagy sokat kellett utaznunk. Ha színházba, moziba vagy csak egy étterembe szeretnénk kikapcsolódni, rengeteg lehetőség közül választhatunk, rövid távolságon belül – mesélte Eszter.

(Fotó: Metropol)

Utazással töltött idő

Az utazással töltött idő nagyon fontos pillére a költözés döntésének. Nem mindegy, mennyit utazunk a munkahelyre és vissza. Érdemes olyan települést választani, ahol jó a közlekedés, esetleg az autópálya is elérhető. Fontos kérdés még a választott település fejlettsége. Természetesen a település infrastrukturális fejlettsége az ingatlanárakat is hűen tükrözi. Minél jobb helyen található egy ingatlan, annál többet ér. Persze az sem mindegy, hogy például betegség vagy baleset esetén milyen hamar kapunk egészségügyi ellátást. Ezek mind mérvadóak egy költözés esetén.

 

 





Ezeket olvastad már?
Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Tízből kilenc ember rosszul takarítja a gránit mosogatót. Ezekre figyelj!

Tízből kilenc ember rosszul takarítja a gránit mosogatót. Ezekre figyelj!

Kőkemény retró kvíz: még azon is kifog, aki benne élt

Kőkemény retró kvíz: még azon is kifog, aki benne élt

A hét ingatlana: gyöngyszem a Csattogó Völgy szomszédságában

A hét ingatlana: gyöngyszem a Csattogó Völgy szomszédságában

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás