RETRO RÁDIÓ

Asztalok, gyönyörű virágok és balkonládák, így lehet szép az erkélyed





Nem mindenkinek adatik meg, hogy kertes házban éljen, de nyáron még egy balkon is nagyon jó szolgálatot tehet. Az Euronics összegyűjtötte a leghasznosabb tippeket, amelyekkel még egy kis erkélyből is kihozhatjuk a maximumot.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.26.
erkély felújítás

 

Tervezés

Kiindulásként mérjük fel a lehetőségeinket és az erkélyünk adottságait, ragadjunk mérőszalagot, kockásfüzetet, és tervezzünk. Gondoljuk végig, hogy mit szeretnénk, mik az elképzeléseink és vágyaink, de ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy mekkora térben gondolkodhatunk, és semmiképp se feledkezzünk meg a szomszédságunkról. Nem biztos, hogy közvetlen szomszédaink örömmel veszik, ha például grillkonyhát szerelünk melléjük, aminek illata kellemes annak, aki éppen főz, de más család hálószobája kevésbé örül neki.

 

Megfelelő eszközök beszerzése

Egy kézifúró, egy kis kalapács, egy kézi csiszoló vagy néhány kertészeszköz biztosan megkönnyíti majd a balkonunk újragondolását. Ha komolyabb bútor vagy kiegészítő elkészítésére adnánk a fejünket, szükségünk lehet egy dekopírfűrészre is – ebből már az első vásárlás alkalmával is érdemes olyat választanunk, ami állítható sebességfokozattal rendelkezik, így a különböző anyagok (fa, fém, beton) igényeivel nem lehet gondunk. Ha családostul tervezzük a barkácsolást, szerezzünk be gumifejű kalapácsot, gyermekollót és védőkesztyűt, hogy a kicsik biztosan ne sértsék meg magukat.

(Fotó: Shutterstock)

Praktikum mindenekelőtt

Akár pár négyzetméterből is kihozhatjuk a legjobbat, ha okosan és praktikusan tervezünk! Gondolkodjunk többfunkciós bútorokban, például tárolóként és ülőalkalmatosságként egyaránt használható székekben és összecsukható asztalokban, amelyeket félrerakhatunk, amikor épp nincs rájuk szükség. A magasabbra helyezett, keskeny polcok nem vesznek el túl sokat a térből, a korlátra helyezett, kifelé lógó vagy falra futtatott növények pedig igazi kerti hangulatot adnak egy kisebb terasznak is.

Világos színek és zöld növények

Kis hely esetében érdemes világosabb színekben gondolkoznunk, hogy ne szűkítsük be a teret. Válasszunk halványabb színű padlót, járólapot, kaspókat, terítőt és bútorzatot, hogy légiessé váljon az erkély. A növények kiválasztásánál mindig figyeljünk otthonunk fényviszonyaira.

Mit barkácsoljuk saját kezűleg?

Kezdőként érdemes egy tárolóként is funkcionáló székkel kezdeni a barkácsolást, hiszen ehhez különösebb eszközigény sem társul, és rengeteg segítséget találunk hozzá a különféle DIY blogokon. Belevághatunk egy szép fa madáretető, kinti polc, virágállvány, gyertyatartó vagy kisasztal elkészítésébe is, de gondolkodhatunk mini sziklakertben vagy egy kézzel festett kaspóban is. Olyan praktikus és szép dolgokat valósítsunk meg első körben, amik kicsiknek és nagyoknak egyaránt örömet okoznak, így garantáltan jó program és kellemes, erkélyen töltött idő vár ránk!





Ezeket olvastad már?
Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Mostantól nem csak a konyhában használod majd az élesztőt – Elképesztő hatás!

Tízből kilenc ember rosszul takarítja a gránit mosogatót. Ezekre figyelj!

Tízből kilenc ember rosszul takarítja a gránit mosogatót. Ezekre figyelj!

Kőkemény retró kvíz: még azon is kifog, aki benne élt

Kőkemény retró kvíz: még azon is kifog, aki benne élt

A hét ingatlana: gyöngyszem a Csattogó Völgy szomszédságában

A hét ingatlana: gyöngyszem a Csattogó Völgy szomszédságában

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás