RETRO RÁDIÓ

Online karácsonyoztok a rokonokkal? Így tuti nem lesz unalmas!





A rövid karácsonyi üdvözléseket egy élvezetes online együttlétté varázsolhatjuk, amit a család összes tagja garantáltan élvez majd. Mutatjuk hogyan!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.24.
Karácsony a járvány idején online karácsony családi program

Sokan csak az online térben tudunk találkozni idén karácsonykor. Ha nem akarjuk, a „Ki hogy van?” kérdésekkel elütni az időt, és szeretnénk egy kicsit jobb kedvre deríteni a társaságot, csapjunk társasjáték partit! A nagymamától a kis unokáig mindenki be tud szállni egy jó kis játékba.

Készítsünk kvízt!

Nagyon aranyos ötlet kvízt készíteni karácsonyra. Mindenkinek nagyon jó hangulata lesz tőle, és bármelyik családtagot bevonhatjuk a kérdések szerkesztésébe. A nagyinak például biztos rengeteg emléke van arról, hogy ki mit mondott, pici korában. Lehet karácsonyi tematika is, azt is biztosan mindenki élvezni fogja. Mi a felelt választós kvízt javasoljuk, ahol például 3-4 opció közül is választhatunk. Legyünk kreatívak a válaszokat illetően. A kérdéseket összerakhatjuk egy prezentációba, akár képeket is mellékelhetünk, majd egyszerűen osszuk meg a képernyőnket a többiekkel. A válaszokat pedig befotózva küldjük el a kvíz összeállítójának, biztosan mindenkinek tetszeni fog, és talán kicsit felülírja a járványhelyzet miatti szomorúságot: „Emlékszel még a karantén karácsonyra, amikor azt a jó családi kvízt csináltunk!”

Activity

Activity-t is tudunk online játszani. Osszuk a családot különböző csapatokra. A körülírás és mutogatás könnyen kivitelezhető, de a rajzolás is megoldható osztott képernyővel, és bármilyen rajzolós programmal, de azt akár ki is hagyhatjuk. Az is jó ötlet, ha tematikussá tesszük, például csak filmcímekkel játsszuk. Biztos, hogy mindenki szeretni fogja, ahogy a nagyi kedvenc régi filmjéről mesél, ráadásul biztos előkerül sok olyan film, amit utána kedvünk lesz megnézni az ünnepi időszakban.

Találd ki ki vagyok

Ez is nagyon jópofa tud lenni. Például elküldjük mindenkinek üzenetben, kivéve a nagyinak, hogy ő éppen most „Télapó” majd ki kell találnia, hogy kicsoda ő egyszerű barkóba kérdésekkel. Vagy csak megkérjük, hogy egy pillanatra menjen ki a konyhába, amíg a család megbeszéli ki legyen ő, és akkor még üzeneteket se kell küldenünk. A játékot játszhatjuk híres emberekkel, kitalált személyekkel, vagy akár családtagokkal is.

Online játékok

Rengeteg játék elérhető online formában az egyszerű UNO-tól kezdve a Honfoglalón át a komplettebb játékokig. Ide kattintva például rengeteg játékot kipróbálhatunk.





Ezeket olvastad már?
Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Elképesztő: grammonként 140 millió dollárba kerül a világ legdrágább anyaga

Elképesztő: grammonként 140 millió dollárba kerül a világ legdrágább anyaga

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás