Négy fal között ragadtál? A beltéri futás is lehet izgalmas!





A karácsonyfa alá futópadot hozott a Jézuska? Összeszedtünk pár hasznos tippet, amivel bárki a maximumot hozhatja ki belőle.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.01.24.
futópad

Sokak számára a futópad az ellentéte mind annak, ami miatt szeretik a futást. Természetesen, így hiányzik a szabadság érzet és természet közelsége, hiszen az ember a négy fal között rekedt. A jelenlegi időszakban pedig sajnos el kell fogadni, hogy másképpen, illetve több kihívással lehet csak megoldani a futással járó örömöket. Azok számára, akik egy picit is unják a benti futást itt van pár tipp, hogy izgalmasabb lehessen a napi edzés.

Modern Futógépek

A modern gépeken már beépített képernyőn tehetünk beállításokat, és akár olyan tájakon futhatunk, mint New York vagy Peking utcája, sőt még a maratont is lefuthatjuk az eredeti helyszínén, de nem árt áttekinteni több olyan ötletet is, amik nem feltétlen evidensek mindenki számára.

Fotó: Shutterstock

Ablak mellett

Az ablakhoz közeli, illetve ablak melletti futópadok segíthetnek a monotonitás megtörésében, de persze fontos hozzá, hogy milyen is a kilátás.... Egy szép park, vagy forgalmas utca kifejezetten szórakoztató tud lenni, de egy kukákkal teli sikátor már kevésbe dobja fel a sportolót.

Elő a tükrökkel

Ha tükör előtt eddzünk, fejleszthetjük a mozgáskoordinációnkat, ráadásul egy idő után itt érzékeljük igazán, hogy a testünk milyen változásokon ment keresztül. Ezeken kívül pedig ez egy nagyon jó gyakorlat lehet arra is, hogy megszeressük a saját testünket. Folyamatosan pozitív gondolatokat fűzhetünk a kinézetünkhöz, ami hosszútávon segíthet az önmegbékélésben.

Filmnézés

A zenehallgatás egy egyértelmű megoldása lehet az unalom és az egysíkúság elűzésének. Azok számára, akik más hobbijukról sem akarnak lemondani, a futópadon való kocogás közben megnézhetik kedvenc filmjeiket, sorozataikat.

Fotó: Shutterstock

Többet, hatékonyabban

Ha esetleg unja már az egyszerű futást, vagy több testrészét hatékonyabban szeretné megmozgatni, akkor közben kézi-súlyzókat tartva, vagy erősítőmozdulatokat végezve több izmát is stimulálhatja és erősítheti.

 

Ne csak fusson!

Lehet, hogy hallott már róla, de érdemes lenne kipróbálnia is, a távgyaloglás technikáját. Bár olimpiai sportág, itthon kevesen végzik a fitwalk-ot, pedig ez az intenzív gyaloglás furcsa csípő mozgással együtt, ízületkímélően éget több kalóriát, mint a sima gyaloglás, ezzel pedig segíthet elérni a kívánt külsőt és edzettséget.

 





Ezeket olvastad már?
Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

Hallottál már az ötödik betegségként is emlegetett lepkehimlőről? Ezért veszélyes!

70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás